actueel background image

Halve finalewedstrijden in de Engelse League Cup 19/20

28 jan 2020 | 14:05 0

Het is weer tijd voor Engels bekervoetbal! Op de dinsdag en woensdagavond strijden vier clubs voor de felbegeerde finaleplaatsen in de League Cup. De EFL Cup staat al sinds 1961 en is één van de meest prominente prijzen in Engeland. De winnaar van het toernooi ontvangt een ticket voor de Europa League. Bekijk hieronder een korte voorbeschouwing van de twee halve finales in de EFL Cup:

Aston Villa – Leicester City (dinsdag, 20:45 uur)

Aston Villa wist voor een kleine stunt te zorgen door op bezoek bij Leicester City met 1-1 gelijk te spelen. De ploeg heeft zichzelf hierdoor een goede uitgangspositie verworven in de return. Vanavond zal de beslissing vallen, want één van deze twee teams mag zichzelf finalist noemen in de League Cup.

Aston Villa logoLeicester City logo

Vorm

Aston Villa heeft vorig weekend voor de eerste keer in 2020 een wedstrijd gewonnen. De ploeg won maar één van de laatste zes wedstrijden. In de kwartfinale van het bekertoernooi was Aston Villa te sterk voor de huidige Premier League-koploper Liverpool FC. Vorig weekend won de club met 2-1 van Watford, waardoor er weer wat zelfvertrouwen in de ploeg is geslopen. Aston Villa won drie van de laatste zes thuisduels. In de laatste zes duels van de ploeg moest het wel steeds minimaal één tegentreffer incasseren.

Leicester City is bezig aan een fantastisch voetbalseizoen, maar de titel lijkt er dit jaar niet in te zitten. Het vizier is nu gericht op de 2e plaats in de Premier League, maar ook de League Cup. Leicester City kan het seizoen opfleuren met een trofee, maar dan moet er wel eerst worden gewonnen bij Aston Villa. Leicester City wist drie van de laatste vijf uitduels te winnen en kwam in de laatste 13 uitwedstrijden op zijn minst één keer tot scoren.

Vooruitblik

Leicester City zal geen basisklanten gaan sparen en vol voor de winst gaan. Een ruime overwinning lijkt dan ook mogelijk. Eerder dit seizoen ging Leicester City ook al op bezoek bij Aston Villa en toen wonnen de bezoekers met 1-4. Een soortgelijke uitslag lijkt in het verschiet te liggen.

Manchester City – Manchester United (woensdag, 20:45 uur)

De tweede finalist lijkt Manchester City te gaan worden, mits United niet voor een verrassing weet te zorgen. De rivalen stonden in de eerste halve finalewedstrijd al tegenover elkaar en toen won City met 1-3. In eigen huis zou het normaliter ook een eenvoudige opgave moeten worden voor de huidige nummer drie van de Premier League. De wedstrijd zal gespeeld worden op woensdag 29 januari op 20:45 uur.

Manchester City Logo Manchester United logo

Vorm

Manchester City heeft een sterke reeks achter de rug, waarin het al acht duels op rij ongeslagen is. City verloor overigens ook maar twee van de laatste 12 wedstrijden. Daarnaast won Manchester City ook vijf van de laatste zes thuiswedstrijden, waarin het 17 keer tot scoren kwam. Daarnaast kwam de ploeg in de laatste zes thuiswedstrijden ook steeds minimaal twee keer tot scoren. Het kreeg in al die wedstrijden maar één tegendoelpunt te verwerken.

Manchester United wist vorig weekend eenvoudig met 0-6 te winnen bij Tranmere Rovers. In de twee competitieduels daarvoor verloor het beide wedstrijden met 2-0. Het zijn zware tijden voor United, maar er liggen nog kansen in de FA Cup, League Cup en de Europa League. Manchester United won maar twee van de laatste zes uitduels. Verdediger Harry Maguire scoorde afgelopen weekend wel zijn eerste treffer in dienst van de club.

Vooruitblik

Manchester City gaat er geen spannende avond van maken en het tweeluik al snel beslissen. Wij zien City al bij rust op voorsprong staan en de wedstrijd simpel uitspelen. Een 2-1 overwinning voor de thuisploeg is heel goed mogelijk.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.