actueel background image

Halve finale DFB Pokal: strijd om Berlijn barst los

01 mei 2023 | 14:26 0

Bayern München en Borussia Dortmund gaan uitmaken wie de landstitel wint, maar in de DFB Pokal is dat een heel ander verhaal. Daar staan deze week de halve finales op het programma, zonder de nummer één en twee van de Bundesliga. Welke twee teams reizen begin juni naar Berlijn?

Freiburg - Frankfurt overzicht

Freiburg ontvangt RB Leipzig

Het is de week van SC Freibrug tegen RB Leipzig. In de competitie vechten ze zaterdag in een direct duel om een ticket in de Champions Leauge en dinsdag staan ze tegenover elkaar in de halve finale van de beker. Het is een herhaling van de finale van vorig seizoen. Toen trok RB Leipzig na penalty’s aan het langste eind. Ook in de competitie was Leipzig dit seizoen te sterk voor Freiburg. Lukt het Freiburg om wraak te nemen op Die Roten Bullen of deelt RB Leipzig de tweede tik van het seizoen uit aan de directe concurrent?

Dinsdag 20:45 uur: SC Freiburg – RB Leipzig

Stuttgart en Frankfurt willen seizoen glans geven

Eintracht Frankfurt zit in een hele serieuze dip na de winterstop en Europees voetbal via de competitie lijkt inmiddels onhaalbaar. De beker is nog de enige manier om alsnog een ticket voor de Europa League te pakken. Voor tegenstander VfB Stuttgart is de beker ook een mooie optie om nog wat van het seizoen te maken, al liggen hun prioriteiten toch echt in de Bundesliga. Want Stuttgart moet er in de laatste vier wedstrijden alles aan doen om degradatie te voorkomen. Kunnen zij de zorgen uit de competitie in het bekertoernooi laten voor wat het is en stunten?

Woensdag 20:45 uur: VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.