actueel background image

Hakim Ziyech beste Marokkaan van de wereld

30 mrt 2016 | 06:22 0

Hakim Ziyech beleefde een uitstekend seizoen bij FC Twente. De Marokkaanse speler blonk week na week uit en werd meerdere malen verkozen tot ‘man van de wedstrijd’. Zijn goede seizoen heeft nu ook waardering gekregen vanuit zijn vaderland Marokko. Ziyech werd maandagavond op een groot gala in Marokko uitgeroepen tot ‘beste Marokkaanse speler ter wereld’, een blijk van waardering voor zijn goede seizoen.

Hakim Ziyech volop in spotlights

De glimlach was niet van het gezicht van Ziyech af te krijgen tijdens de uitreiking maandagavond. De Marrokaans international is volgens Feyenoorder en ploeggenoot bij Marokko Karim El Amhadi absoluut de beste speler dit seizoen.

De 23-jarige international kan na een uitstekend seizoen bij FC Twente rekenen op de nodige aandacht. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd in zijn verdiensten. Ziyech is trots op zijn eigen prestaties en kijkt terug op een goed seizoen. ”Mijn concurrenten in Europa waren niet de minste. Benatia speelde bij AS Roma al in de top en nu bij Bayern München helemaal. Dat je spelers van zulk kaliber verslaat voelt heel fijn.”

Grote ambitie Hakim Ziyech

Ziyech maakte het afgelopen seizoen 17 treffers in de Eredivisie en zegt zelf klaar te zijn voor een stap richting de Europese top. De prijs die de Marokkaan in ontvangst nam gaat hierbij ongetwijfeld een rol bij spelen. ”Ik blijf mijn best doen op elke mogelijke manier. Ik ben dol op mijn vak”, aldus Ziyech.

Onder meer clubs uit Spanje, Engeland, Italië, Frankrijk en Duitsland hebben interesse in de excentrieke middenvelder.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.