actueel background image

FC Twente durft te dromen van winst op Ajax

13 jan 2023 | 14:45 0

Ajax wacht zaterdagavond in eigen huis een ontmoeting met de huidige nummer vier van de Eredivisie, FC Twente. De ploeg uit Enschede verrast dit seizoen vriend en vijand en doet volop mee voor de bovenste plekken. Ajax wil na het puntenverlies van afgelopen weekend bij N.E.C. eindelijk weer eens winnen.

Vooruitblik

Bij de hervatting van de competitie was er één ploeg die optimaal profiteerde van het puntenverlies van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Dit was de ploeg van trainer Ron Jans. De Tukkers wonnen namelijk met 2-0 van FC Emmen. Ajax staat in de competitie slechts één punt voor op FC Twente. Gezien de huidige vorm van Ajax en de vele afwezigen, kan het zomaar zijn dat Twente weet te verrassen in de ArenA.

Ajax wil crisis doorbreken

Ajax staat na vijftien wedstrijden op een tweede plek met 31 punten. Alleen Feyenoord doet het beter met 34 punten. Ajax won deze week eindelijk weer eens. In de TOTO KNVB Beker werd FC Den Bosch met 2-0 verslagen. Het was de eerste overwinning in vijf (!) wedstrijden. De nieuwe doelman Gerónimo Rulli maakte zijn debuut bij Ajax. Hij zorgde er gelijk voor dat Ajax zijn eerste clean sheet in vier maanden pakte.

Normaal gesproken zouden alle WK-gangers weer in actie moeten komen. Bij Ajax gooit de griep helaas roet in het eten voor veel van deze spelers. Steven Bergwijn, Steven Berghuis, Jurriën Timber, Edson Alvarez en Mo Kudus zijn een aantal sterkhouders die trainer Schreuder moest missen de laatste duels. Het wordt een race tegen de klok voor deze zieken om op tijd fit te worden. Vooral achterin is de spoeling dun door het vertrek van Daley Blind.

Ajax heeft in de historie al 115 keer tegen FC Twente gespeeld. Hiervan wonnen de Amsterdammers er 66. Van de laatste vijf ontmoetingen won Ajax er drie, speelde het één keer gelijk en verloor het er één. FC Twente is dit seizoen uitstekend bezig en zit Ajax op de hielen. De Amsterdammers moeten volle bak voor de drie punten gaan. Helemaal in de wetenschap dat de volgende wedstrijd in Rotterdam is bij koploper Feyenoord.

FC Twente wil meedoen om titel

Na een heel goed weekend in de Eredivisie voor FC Twente, ging het ook in de beker voorspoedig. Dinsdag werd in de eigen Grolsch Veste met 3-1 te gewonnen van Telstar. Trainer Ron Jans kan tevreden zijn met de prestaties van zijn ploeg. Als deze trend wordt doorgezet kunnen de Tukkers een serieuze gooi gaan doen naar het kampioenschap. Momenteel staat de ploeg vierde met dertig punten. Dit is maar vier punten minder dan de koploper. Bij winst op directe concurrent Ajax kan Twente een mokerslag uitdelen en de Amsterdammers voorbij op de ranglijst.

FC Twente kan aankomende zaterdag naar verwachting wel over basisklant Ramiz Zerrouki beschikken. De controleur stond afgelopen weken in belangstelling van Feyenoord, maar FC Twente liet hem niet vertrekken. Afgelopen week was hij niet van de partij in verband met ziekte. Trainer Jans verwacht dat hij voor zaterdag fit genoeg is om te kunnen starten. Het is voor Twente te hopen dat hij zijn teleurstelling over het mislopen van een transfer kan omzetten in prestaties op het veld.

Statistieken

– Ajax staat tweede na vijftien wedstrijden met 31 punten.
– Ajax won de laatste ontmoeting met FC Twente met 5-0.
– Ajax heeft veel zieken waarvan het maar de vraag is of ze op tijd fit zijn.
– Ajax moet deze wedstrijd winnen aangezien volgende week de loodzware wedstrijd uit bij Feyenoord op het programma staat.
– FC Twente staat vierde met dertig punten.
– FC Twente won één van de laatste vijf duels tegen Ajax.
– FC Twente heeft met Ricky van Wolfswinkel een spits die goed kan scoren. Hij maakte er al zes dit seizoen.
– FC Twente kan bij winst Ajax voorbij op de ranglijst.

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
13-02-2022
Ajax-FC Twente
5 - 0
22-08-2021
FC Twente-Ajax
1 - 1
14-01-2021
FC Twente-Ajax
1 - 3
05-12-2020
Ajax-FC Twente
1 - 2
01-12-2019
FC Twente-Ajax
2 - 5
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.