actueel background image

FC Groningen treft Vitesse in de vijfde speelronde van de Eredivisie

03 sep 2022 | 09:51 0

Ook dit weekend staan er weer diverse wedstrijden op het programma in de Eredivisie. We zoomen deze keer verder in op de wedstrijd FC Groningen – Vitesse. We nemen je mee in onze voorbeschouwing en blikken vooruit.

Vooruitblik

We verwachten deze keer geen spannend affiche tussen de clubs uit Arnhem en Groningen. We voorspellen dat FC Groningen er met de winst vandoor gaat, zonder dat er veel doelpunten worden gemaakt. De ploeg heeft een scorend vermogen binnengehaald met Florian Kruger. Vitesse trok onlangs Bartosz Bialek aan bij de club. Mogelijk worden deze twee spitsen komend weekend al opgesteld.

FC Groningen staat op een prima achtste plaats

Twee wedstrijden werden gelijkgespeeld, 1 wedstrijd werd verloren en 1 wedstrijd werd gewonnen: dat is de seizoenstart van FC Groningen. De club doet het niet slecht en staat op een prima achtste plaats in de Eredivisie. De vraag is echter of de club dit vol kan houden. Er zijn de afgelopen periode al diverse spelers vertrokken, waaronder spits Jørgen Strand Larsen. Tevens wordt de spits de duurste uitgaande transfer ooit bij FC Groningen, een record dat hiervoor op naam stond van Marcus Berg. Er is nog niet precies bekend wat Groningen krijgt voor Strand Larsen, maar dat zal in de komende dagen bekend worden.

Vitesse hoopt punten te pakken in Groningen

De eerste wedstrijd van het seizoen wist de club uit Arnhem maar één punt te scoren. De drie wedstrijden die daarop volgden, werden allemaal verloren. De club staat daarmee op de 16e plaats in de Eredivisie. Het is dan ook lastig voor te halen dat de ploeg in seizoen 2021/2022 eindigde op de zesde plaats in het klassement. Vitesse heeft genoeg nieuwe spelers weten te halen om er dit seizoen flink tegenaan te kunnen gaan. Afgelopen dinsdag werd de zevende nieuwe huurling van de club gepresenteerd: Gabriel Vidovic, een achttienjarig talent afkomstig van Bayern München. Vidovic is inzetbaar op het middenveld en in de spits.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
22-01-2022
Vitesse – FC Groningen
1 – 3
22-09-2021
FC Groningen – Vitesse
0 - 1
23-01-2021
Vitesse – FC Groningen
1 - 0
21-11-2020
FC Groningen – Vitesse
1 - 1
08-02-2020
FC Groningen – Vitesse
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.