actueel background image

FC Utrecht treft Ajax in de Galgenwaard

26 aug 2022 | 13:57 0

Topclub Ajax gaat op zondag 28 augustus op bezoek bij FC Utrecht. De statistieken wijzen uit dat Ajax er het vaakst met de winst vandoor is gegaan, maar wellicht kan FC Utrecht een ommekeer maken en stunten tegen Ajax. Je leest de voorbeschouwing van deze wedstrijd hieronder.

Vooruitblik

Ajax staat op dit moment op de eerste plek in de Eredivisie en heeft de eerste drie wedstrijden van het seizoen gewonnen. Bij FC Utrecht gaat het niet zo lekker: de club verloor de eerste wedstrijd van het seizoen en speelde daarna twee keer gelijk. Wij verwachten dat FC Utrecht aanstaande zondag strijdend ten onder gaat en Ajax de drie punten mee naar huis neemt.

FC Utrecht beleeft slechte seizoenstart

Als we naar de statistieken van de Utrechtse club kijken, zien we daar weinig moois. De club staat op dit moment op de 12e plek in de Eredivisie en heeft clubs als FC Emmen en FC Groningen boven zich staan. We zitten nog vrij vroeg in de competitie dus het zegt niet veel, maar het laat wel zien dat FC Utrecht er niet helemaal bij is. Wel is er een hoop gaande bij de club als het gaat om transfers. De kans is groot dat Jens Toornstra aanstaande zondag al zijn debuut maakt voor FC Utrecht. Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat de middenvelder transfervrij bij Feyenoord is vertrokken. De club uit Rotterdam wilde uit respect voor Toornstra niet de hoofdprijs vragen en heeft daad bij woord gevoegd. De middenvelder is na acht jaar Feyenoord weer terug bij de Domstedelingen.

Wel punten, geen mooi spel bij Ajax

Het spel van Ajax is niet om over naar huis te schrijven, maar de club zorgt wel al drie wedstrijden op rij voor de nodige punten. Er werd gewonnen van Fortuna Sittard, FC Groningen en Sparta en de Ajacieden hopen ook FC Utrecht toe te kunnen voegen aan dit lijstje. Naast de nodige vertrokken spelers, heeft de club ook een aantal aanwinsten die dit weekend weleens voor de winst kunnen zorgen. Er gaan geruchten over een eventuele terugkeer van Hakim Ziyech, een speler die in het verleden al erg belangrijk bleek voor de club uit Amsterdam. Dat de transfermarkt nog in volle gang is, is een ding wat zeker is.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.