actueel background image

PSV krijgt Rangers op bezoek in return voorrondes Champions League (24-08-2022)

22 aug 2022 | 19:34 0

Aanstaande dinsdag en woensdag worden de returns gespeeld in de voorronde van de Champions League. De winnaars over twee duels stromen door naar de financieel zeer interessante groepsfase. Woensdagavond neemt PSV het op tegen de Rangers uit Glasgow. Wie van beide teams staat er het beste voor, en heeft daarmee de grootste kans op plaatsing?

Een vervolg op de eerste wedstrijd

Afgelopen week speelde PSV in Glasgow met 2-2 gelijk. Internationaal wordt een gelijkspel uit gemiddeld genomen als een goed resultaat gezien. Het is jammer voor PSV dat de uit gescoorde doelpunten niet meer dubbel tellen, anders was die uitslag nóg beter geweest. Hoe verliep die wedstrijd ook alweer?

PSV kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, door een doelpunt van Sangaré. Maar een paar minuten later was het alweer gelijk: Colak maakte de tegentreffer. Twintig minuten voor tijd scoorde Lawrence de belangrijke 2-1 voor de Rangers, maar acht minuten later zorgde Obispo voor de 2-2.

Afgelopen weekend kwamen de Rangers in de Schotse competitie bij Hibernian niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Opvallend waren de twee rode kaarten, beide voor Rangers, beide in de tweede helft, en waarvan één voor een elleboogstoot. PSV kreeg van de KNVB vrijaf, gezien het belang van deze Europese wedstrijd. Want heel Nederland is erbij gebaat als PSV doorgaat, en punten pakt voor de Europese coëfficiëntenlijst.

Historie en statistieken

PSV en Rangers troffen elkaar niet vaak in Europees verband. Echter: in 2011 speelde PSV thuis met 0-0 gelijk, maar wist het een week later in Glasgow knap met 0-1 te winnen. In Eindhoven zal waarschijnlijk niemand met veel plezier terugdenken aan de ontmoetingen in 1999. In eigen stadion moest PSV al met 0-1 zijn meerdere erkennen in de Schotten, en werd het in Glasgow zelfs 4-1 voor de thuisploeg. En ook in 1978 waren de Rangers over twee wedstrijden de sterkste.

Leuk detail is natuurlijk dat de trainers van beide teams, Ruud van Nistelrooij en Giovanni van Bronckhorst, elkaar goed kennen. Maar één van beide zal woensdagavond, zo rond 22.45 uur de ander veel succes moeten wensen in de groepsfase.

Gelijke kansen?

PSV heeft dus een goede uitgangspositie, maar ook niet meer dan dat. PSV zal voor eigen publiek het spel willen maken, maar moet continu op zijn hoede zijn. Want niet scoren, en één doelpunt tegen krijgen, betekent einde Champions League ambities. En een gelijke eindstand betekent verlengen, en indien nodig strafschoppen. Zeker met de hoge temperaturen van die dag wil je dat liever voorkomen. Omdat PSV echter Europees een betere indruk maakt dan in vorige edities lijkt de kans groot dat de Eindhovenaren als winnaar van het veld stappen.

Odds van BetCity.nl

De legale online bookmaker BetCity biedt diverse weddenschappen aan op de wedstrijd PSV – Rangers. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen en bijbehorende odds:

PSV wint: 1.78 euro
Gelijkspel: 3,75 euro
Rangers wint: 4.75 euro

Meer dan 2,5 doelpunten: 1,75 euro
Beide teams scoren: 1,66 euro
Luuk de Jong scoort: 2,28 euro
Antonio Čolak scoort: 3.40 euro

Bekijk ook eens onze voetbalwedden pagina voor meer informatie omtrent wedden.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.