actueel background image

Europa League finale: Eintracht Frankfurt tegen Rangers

17 mei 2022 | 16:20 0

Misschien niet de eerste 2 clubs die aan het begin van het seizoen als favorieten werden bestempeld voor het winnen van de Europa League, maar door knappe zeges op clubs zoals Barcelona en Borussia Dortmund zijn Eintracht Frankfurt en Rangers er toch in geslaagd om de finale te bereiken, dit laat maar weer eens zien hoe onvoorspelbaar en spannend deze competitie kan zijn. De finale van de Europa League wordt op woensdag 18 mei 2022 om 21:00 afgetrapt.

Vooruitblik

Deze wedstrijd is voor allebei de clubs van groot belang, in eigen land hebben ze namelijk minder succes. Er zal dus gestreden worden voor elke meter en elke bal, het zal een wedstrijd worden waarin niet veel kansen zullen vallen. Er zal gevochten worden tot het einde, iets waar Rangers om bekend staat. Daarom wordt er ook verwacht dat Rangers na hun indrukwekkende reeks in de Europa League aan het langste eind zal trekken.

Eintracht Frankfurt is en blijft een club die niet te onderschatten valt, ook zij hebben indrukwekkende dingen laten zien, denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van FC Barcelona. De wedstrijd zal erg dicht zijn, dus is er een redelijke kans aanwezig dat deze wedstrijd zou kunnen uitlopen op verlenging of penalty’s, een spannende wedstrijd wordt het in ieder geval.

Het onderschatte Eintracht Frankfurt

In de Bundesliga gaat het met Eintracht Frankfurt uitermate slecht, de club staat dan ook op de 12e plek. In de laatste 5 wedstrijden werd ook niet gewonnen, Maar in de Europa League hebben ze iets bijzonders, ze weten veel te winnen en goed voetbal te spelen. In de groepsfase kregen de Duitsers te maken met Fenerbahce, Olympiakos en Antwerp, in deze poule eindigden ze als eerste met 12 punten ook zijn grote clubs zoals FC Barcelona en West Ham United uitgeschakeld door de Duitsers.

De zege in Camp Nou kwam mede door het grote supportersaantal dat was meegereisd naar Spanje, en die zich ook in de thuis vakken bevonden. Eintracht Frankfurt heeft dus een zeer fanatieke aanhang, die hoogstwaarschijnlijk ook niet zal twijfelen om naar Sevilla af te reizen.
Een beladen wedstrijd wordt het, mede door de aanhang, vast en zeker. De spelers van Eintracht Frankfurt zullen volop toegejuicht worden.

Van Bronckhorst op weg naar glorie

Ook Rangers heeft een indrukwekkende Europa League campagne achter de rug. Rangers heeft dit jaar in de Europa League al 2 Duitse clubs verslagen, en niet zomaar Duitse clubs, Dortmund en RB Leipzig werden uitgeschakeld door de Schotten. Dus waarom kan Eintracht Frankfurt er ook niet meer bij? Rangers kwam nipt met een punt voorsprong als 2de door de poule, eerste werd met het dubbele aantal punten van Rangers het Franse Olympique Lyon. Het leek er dus niet op dat Rangers ver zouden komen, maar niets is minder waar. Giovanni van Bronckhorst heeft prachtige dingen laten zien met zijn club dit seizoen, tegen alle verwachtingen in.

In de eigen competitie is de enige betere ploeg de aartsrivaal Celtic. In de Champions League voorronde werd verloren van het Zweedse Malmö. In de Europa League werd er in de knock-out fase afgerekend met Rode Ster, Braga, RB Leipzig en Borussia Dortmund. Niet de minste clubs dus, ook met de fanatieke aanhang van Rangers maakt deze club een goede kans om met de beker naar huis te gaan.

Deze wedstrijd is voor allebei de clubs van groot belang

Statistieken

– Rangers won 4 van de laatste 5 wedstrijden in de competitie
– Rechtsback Tavernier staat dit seizoen al op 7 goals.
– Eintracht Frankfurt won geen van de laatste 5 wedstrijden in de competitie.
– Eintracht Frankfurt versloeg 2 Spaanse clubs.
– Rangers versloeg 2 Duitse clubs.
– Eintracht Frankfurt is nog ongeslagen in de Europa League.
– Rangers verloor al 5 wedstrijden maar staat toch in de finale.
– Eintracht Frankfurt heeft gemiddeld minder dan 50% balbezit.
– Al met al een interessante wedstrijd om een weddenschap op te plaatsen

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.