actueel background image

Eredivisieclubs mogen toeschouwers verwelkomen in speelronde 30

07 apr 2021 | 14:47 0

De voetbalclubs in het betaald voetbal kregen afgelopen week goed nieuws. De clubs mogen namelijk supporters gaan verwelkomen. Eind april worden er testwedstrijden gespeeld met publiek. Het gaat om speelronde 30 in de Eredivisie, oftewel de wedstrijden op 23, 24 en 25 april. Er worden een beperkt aantal plaatsen aangeboden en de aanwezige supporters moeten een negatief testbewijs meenemen. Het gaat om testen die binnen een termijn van 24 uur voor de aftrap worden afgenomen. Een week later mogen ook de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie wedstrijden spelen met publiek.

Topwedstrijden in speelronde 30

Het eredivisieweekend van 23 tot en met 25 april is ook gelijk een bijzondere speelronde. Er staan een tweetal topwedstrijden op het programma. De kraker van het weekend is Ajax – AZ, waarbij 7500 supporters een ticket kunnen bemachtigen. Het is mogelijk dat Ajax in speelronde 30 de landstitel kan gaan veroveren. Overigens zal op vrijdagavond eerst nog het duel tussen Willem II en RKC Waalwijk worden gespeeld met ongeveer 2000 toeschouwers. De topper Feyenoord – Vitesse zal worden gespeeld met 6500 supporters in het stadion.

Alle wedstrijden in de Eredivisie met publiek

23 april:
Willem II – RKC Waalwijk (2000 toeschouwers)

24 april:
sc Heerenveen – PEC Zwolle (2000 toeschouwers)
PSV – FC Groningen (4000 toeschouwers)
Sparta Rotterdam – VVV-Venlo (2000 toeschouwers)

25 april:
Ajax – AZ (7500 toeschouwers)
ADO Den Haag – Fortuna Sittard (1700 toeschouwers)
FC Emmen – Heracles Almelo (1200 toeschouwers)
FC Twente – FC Utrecht (4000 toeschouwers)
Feyenoord – Vitesse (6500 toeschouwers)

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Fieldlabs onderzoek

Een korte tijd geleden werden de eerste fieldlabs onderzoeken al doorgevoerd in het betaald voetbal. Er mochten supporters plaatsnemen bij een tweetal wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de interland tussen Nederland en Letland. De bedoeling van de testen is dat de sociale activiteiten straks dankzij het sneltesten kunnen worden hervat. De testperiode zal ook uitwijzen of het mogelijk is om alle wedstrijden in de maand mei met publiek te laten plaatsvinden.

Bekerfinale

De bekerfinale wordt op 18 april worden gespeeld zonder supporters. De finale tussen Ajax en Vitesse zal ondanks de laatste ontwikkelingen zonder publiek gespeeld worden. Echter zal de wedstrijd op grote beeldschermen worden getoond in de Johan Cruijff Arena en het Gelredome.

EK-wedstrijden in Amsterdam

Aankomende zomer worden de vier EK-groepsduels in de Johan Cruijff Arena gespeeld met minimaal 12.000 toeschouwers in het stadion. Er is een mogelijkheid dat het bezoekersaantal nog ruimer zal uitvallen. Echter kan het aantal ook afnemen wanneer de cijfers in de maand juni slechter zijn dan op dit moment. De KNVB, het kabinet en de gemeente Amsterdam hebben besloten dan het stadion voor op zijn minst 25% gevuld kan zijn gedurende de wedstrijden op het EK. Alle bezoekers moeten zich minimaal 24 uur voor de start van het duel laten testen en vanzelfsprekend moet de uitslag negatief zijn.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.