actueel background image

Minister Martin van Rijn: Eredivisie start mogelijk voor 1 september

14 mei 2020 | 09:37 1

Enige tijd geleden werd aangekondigd dat het voetbal in Nederland tot 1 september stil blijft liggen. Plots zouden er nu ook duidelijke signalen zijn dat voetbal misschien al eerder mogelijk is in ons land.

Minister Martin van Rijn voor Medische Zorg en Sport heeft dat afgelopen woensdagmiddag aan de KNVB laten weten. Hiermee laat Van Rijn een totaal andere toon horen dan de minister-president Mark Rutte, die het betaalde voetbal onlangs nog voor maanden verbood.

Van Rijn zou onder de juiste omstandigheden willen overwegen om de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie eerder te laten starten.

“Het hangt ervan af onder welke condities dat zou kunnen. Dat is ook precies de reden dat we aan de KNVB hebben gevraagd: maak een plan, zodat we kunnen beoordelen wat wel en niet kan”, aldus Van Rijn in een interview met de NOS. De minister kan niet uitsluiten dat het voetbal niet eerder opstart.

“Bij alle gevolgen die deze crisis heeft voor de gezondheid van mensen, voor bedrijven en voor de samenleving als geheel ontkomen we er niet aan om dit offer met elkaar te brengen. Ja, dat is zuur”.

Overheidssteun voor de betaalde voetbalclubs

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een plan voor overheidssteun. De clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zouden rond de 400 miljoen euro mislopen door het vroegtijdig afbreken van het seizoen.

“De KNVB ziet dat de grote evenementen met veel publiek een extra risicofactor zijn. Ze vragen ook niet aan de overheid om dat te doen. Ze snappen ook dat er bij de overheid niet een grote zak met geld klaarstaat”, zegt Van Rijn.

Het nieuwe voetbalseizoen zou gewenst halverwege augustus al van start moeten gaan. Dat is dus vóór 1 september, de datum tot waaraan sportevenementen verboden zijn.

De clubs die zich hebben geplaatst voor de voorrondes van de Champions League en de Europa League zouden zelfs al eerder moeten beginnen in het seizoen 2020/2021. Daarover komt de UEFA later met meer informatie.

1 Reacties
  • René van belkum
    14 mei 2020

    Gewoon door zetten voetbal ik wel even kijken op de tv groetjes van mij

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.