actueel background image

Eredivisie elftal van de eerste seizoenshelft

26 dec 2022 | 11:08 0

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie is alweer in zicht. Aan de hand van de beste spelers van de eerste seizoenshelft frissen we je geheugen lekker even op.

Een flinke mix van spelers

We kunnen stellen ons elftal van de eerste seizoenshelft een goede mix van spelers bevat. We houden je niet langer op en maken onze 11 topspelers bekend. We starten met de doelman!

eredivisieteam VU

Andries Noppert (SC Heerenveen)

Op doel kon eigenlijk maar één iemand staan. De Toren van Joure was dé revelatie van het WK, vanuit Nederlands oogpunt. Dat hij überhaupt al meeging, was al bijzonder. En die uitverkiezing had de doelman natuurlijk te danken aan zijn uitstekende eerste seizoenhelft bij sc Heerenveen.

Joshua Brenet (FC Twente)

Voorafgaand aan dit seizoen kon de aanvallend ingestelde verdediger nog kiezen uit tal van clubs. Dankbaar voor zijn kans bij FC Twente besloot Brenet te verlengen. Die keuze blijkt een schot in de roos. De verdediger is een plaag voor ieder team.

David Hancko (Feyenoord)

Senesi wie? Hancko kwam bij Feyenoord binnen als de directe vervanger van de vetrokken Argentijn, gezien niemand het nog heeft over Senesi is duidelijk hoe goed Hancko het doet. De verdediger speelt een ijzersterke eerste seizoenshelft.

Milos Kerkez (AZ)

Als grote onbekende kwam de linkerverdediger binnen vorig jaar winter bij AZ om uiteindelijk voormalig aanvoerder Owen Wijndal op te volgen. Hij doet dat tot dusver met verve, in 28 wedstrijden kwam hij al tot drie goals en zes assists.

Tijjani Reijnders (AZ)

Weer een pareltje uit de jeugdopleiding van AZ. De middenvelder koppelt een uitstekende techniek aan pit en drive. Dit seizoen is hij daarom onomstreden bij AZ.

Orkun Kökcu (Feyenoord)

Als een van de weinigen bleef hij na het successeizoen waarin de Conference League-finale gehaald werd. Hij werd beloond met de aanvoerdersband en maakt die rolt waar. Als spelverdeler dirigeert hij het spel van Feyenoord.

Xavi Simons (PSV)

Al sinds zijn jeugdjaren een sensatie, dit seizoen moest Simons laten zien dat hij meer dan een hype is. En hoe. In veertien competitiewedstrijden scoorde hij al acht keer. Het bewijs dat Simons echt kan voetballen.

Arno Verschueren (Sparta Rotterdam)

Als een stofzuiger zuigt de middenvelder alle ballen op in het middenveld van Sparta. De Rotterdammers zijn een geduchte tegenstander aangezien het weinig weggeeft. Verschueren speelt daarin een belangrijke rol.

Vito van Crooij (Sparta Rotterdam)

Een manusje van alles. Van Crooij beleeft een uitstekende start dit seizoen bij Sparta. De aanvaller verzet een enorme hoeveelheid werk maar scoort en assist er tussendoor ook op los.

Virgil Misidjan (FC Twente)

Na flink wat omzwervingen door Europa is Misidjan sinds vorig seizoen terug in de Eredivisie. En dus weten we ook weer wat we gemist hebben. Als de aanvaller eenmaal gaat dribbelen, houden maar weinig spelers hem tegen.

Cody Gakpo (PSV)

Een bizar seizoen is het tot dusver voor Cody Gakpo. Bij bijna ieder PSV-doelpunt is hij betrokken. De aanvaller heeft laten zien de Eredivisie ontgroeid te zijn en lijkt klaar voor een nieuw avontuur.

Wissels

Een aantal spelers die dit seizoen ook lekker bezig zijn hebben we beloond met een plaatsje op de bank. Dat zijn de volgende vijf voetballers: Gernot Trauner, Steven Berghuis, Sem Beukema, Stijn van Gassel, Lutsharel Geertruida

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.