actueel background image

De duurste Ajax transfers aller tijden – 2020

24 feb 2020 | 14:06 0

In februari 2020 werd bekendgemaakt dat Hakim Ziyech zijn carrière gaat vervolgen bij Chelsea FC. De Marokkaans international maakt in de zomerstop van 2020 de transfer naar de Engelse topclub. Ajax gunde de middenvelder een transfer, maar heeft er zelf ook een mooi zakcentje aan over gehouden. Ziyech staat namelijk op de derde plaats in de duurste uitgaande transfers van Ajax. In de zomer van 2019 werden alleen Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus) voor een hoger bedrag verkocht. Ajax doet het wat dat betreft goed in het aantrekken en verkopen van spelers. Er wordt aardig wat geld verdiend. In dit artikel lees je over de drie duurste Ajax transfers en het geld wat de club ermee verdient.

Ziyech vertrekt voor 40 miljoen euro naar Chelsea

Aankomende zomer vertrekt Hakim Ziyech na vier jaar bij Ajax. De balkunstenaar vertrekt voor het monsterbedrag van 40 miljoen euro naar Londen. Het bedrag kan nog oplopen tot 44 miljoen euro middels enkele bonussen. FC Twente ontvangt 400.000 euro en sc Heerenveen mag 1,5 miljoen euro bijschrijven. Daarnaast krijgt ook amateurclub ASV Dronten een klein deel van het transferbedrag toegewezen. In 2016 betaalde Ajax een bedrag van 11 miljoen euro aan FC Twente voor Ziyech. De marktwaarde van de Marokkaan werd eind 2019 nog geschat op 50 miljoen euro. Je zou kunnen stellen dat Chelsea dus een koopje heeft aan Ziyech.

Top 3 duurste transfers

Ziyech komt met een transferbedrag van 44 miljoen euro op de derde plaats duurste transfers aller tijden bij Ajax. De 26-jarige middenvelder moet alleen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong nog voor zich dulden. Beide spelers werden vorig jaar overgenomen voor het gigantische bedrag van 75 miljoen euro. De transfersom van De Jong kan zelfs nog oplopen tot 86 miljoen euro, dankzij de bonussen. Matthijs de Ligt vertrok naar het Italiaanse Juventus van Christiano Ronaldo. Frenkie de Jong verkaste naar het Catalaanse FC Barcelona waar Lionel Messi een grote rol speelt.

Andere grote transfers

De Pool Arek Milik vertrok in de zomer van 2016 voor 33 miljoen euro naar SSC Napoli, terwijl Davy Klaassen voor 27 miljoen euro de overstap maakte naar Everton. Wesley Sneijder bracht 27 miljoen euro op toen hij in 2007 vertrok naar Real Madrid. Een jaar later maakte ook Klaas Jan Huntelaar voor een identiek bedrag de overstap naar De Koninklijke. In 2010 betaalde Liverpool 26,5 miljoen euro voor Luis Suárez en afgelopen zomer bracht Kasper Dolberg nog 20,5 miljoen euro op met zijn transfer naar OGC Nice.

Succesvolste club op de transfermarkt

Ajax mag zichzelf sinds afgelopen week de meest succesvolste voetbalclub ter wereld noemen op de transfermarkt. De Amsterdamse club harkte sinds de zomer van 2019 een bedrag van 190 miljoen euro binnen. Hierdoor heeft Ajax een betere positieve transferbalans dan Benfica. De Portugese club verdiende sinds vorige zomer rond de 160 miljoen euro.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.