actueel background image

Stijging in marktwaarden van Eredivisie-spelers

20 jan 2020 | 15:25 0

De Eredivisie is één van de populairste voetbalcompetities in Europa. Dit komt grotendeels, omdat veel talenten de kans krijgen zich te laten zien en er simpelweg veel doelpunten worden gescoord in de Nederlandse competitie. De spelers in de Eredivisie zijn de laatste jaren flink duurder geworden. En ook dit seizoen stijgen de transferwaarden erg rap. De AZ-aanvaller Myron Boadu is de grootste stijger, maar ook Hakim Ziyech, Donyell malen en André Onana zijn een stuk duurder geworden. Opvallend is wel dat de spelers van PSV juist in waarde zijn afgenomen.

Donny van de Beek is de duurste Eredivisie speler

De duurste speler op de Nederlandse velden is middenvelder Donny van de Beek. De spelverdeler is in de afgelopen maanden 5 miljoen euro duurder geworden, zijn transferwaarde bedraagt momenteel 55 miljoen euro. Aankomende zomer lijkt de middenvelder te vertrekken bij Ajax, aangezien Real Madrid en Manchester United beiden het bedrag van 55 miljoen willen betalen.

Ajacieden in de top 5

De gehele top vijf bestaat overigens uit spelers van AFC Ajax. Hakim Ziyech moet 50 miljoen euro kosten, terwijl dit voorafgaand aan het seizoen 2019/2020 nog 40 miljoen euro was. Doelman André Onana heeft een waarde van 45 miljoen euro. De keeper is 10 miljoen euro duurder geworden in slechts zes maanden tijd. De aanvaller David Neres kost ook 45 miljoen euro, hetzelfde bedrag als afgelopen zomer. De Argentijn Nicolas Tagliafico heeft een transferwaarde van 35 miljoen euro, dat is 7 miljoen euro meer dan afgelopen zomer. De totale waarde van AFC Ajax is toegenomen met 53,5 miljoen euro in een tijdsbestek van zes maanden.

Boadu is de grootste stijger

Het succes van AZ heeft ook zijn effect gehad op de transferwaarde van de selectie. De selectie is sinds de zomerstop maar liefst 42,7 miljoen euro duurder geworden. Dit is grotendeels te danken aan de groei van het tweetal Myron Boadu en Calvin Stengs. Beide spelers mochten in 2019 debuteren in het Nederlands elftal.

Boadu moest in de zomer van 2019 nog ongeveer 2 miljoen euro opbrengen. Momenteel is de transferwaarde van de piepjonge spits al 20 miljoen euro. Stengs kon in de winterstop van 2018 opgehaald worden voor slechts 1 miljoen euro, zijn waarde is momenteel ook 20 miljoen euro. De transferwaarde van Owen Wijndal steeg van 1 naar 9 miljoen euro sinds de start van het huidige seizoen. De middenvelder Teun Koopmeiners steeg 9 miljoen euro in waarde naar 14 miljoen euro.

Dumfries daalt in transferwaarde

De verdediger Denzel Dumfries moest afgelopen zomer nog 15 miljoen euro kosten, dat bedrag is nu 13,5 miljoen euro. Hij staat met dit bedrag nog altijd op de 26e plek van duurste Nederlandse voetballers. Echter staat hier tegenover dat Donyell Malen in een half seizoen van 7 miljoen euro naar 28 miljoen euro steeg. Het grote talent Mohamed Ihattaren steeg van 7 miljoen euro naar 22 miljoen euro. Steven Bergwijn is met 35 miljoen euro nog altijd de duurste speler in de selectie van PSV. De geboren Amsterdammers bleef gelijk in transferwaarde sinds 12 juni 2019.

PSV logo

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.