actueel background image

Denemarken wil vlammen op WK, Tunesië eerste halte

22 nov 2022 | 09:10 0

Voor Denemarken begint het WK tegen Tunesië. Dinsdag 22 november om 14.00 uur wordt er afgetrapt. Het gaat hier om een wedstrijd in poule D, waarin ook regerend wereldkampioen Frankrijk en Australië actief zijn. Lukt het Denemarken de goede flow vast te houden en Tunesië te verslaan?

Vooruitblik

Voor beide landen wordt het WK in Qatar de zesde deelname aan een wereldkampioenschap. Denemarken lukte het al eens om de kwartfinale te bereiken. Tunesië kwam nooit verder dan de poulefase. Voor beide landen is het zaak om in de eerste wedstrijd gelijk de winst te pakken.

Veel ogen bij Denemarken zijn gericht op middenvelder Christian Eriksen. Vorig jaar tijdens het EK in de wedstrijd tegen Finland ging hij naar de grond met hartproblemen. De middenvelder is gelukkig weer helemaal de oude en wil hoge ogen gooien dit WK. De landen speelde in het verleden tweemaal tegen elkaar. Beide wedstrijden wistDenemarken te winnen. Bij de bookmakers is Denemarken deze wedstrijd dan ook torenhoog favoriet.

Hoe ver kan de ploeg in vorm Denemarken dit WK komen?

Denemarken is sinds het laatste EK in bloedvorm. Op het EK wisten de Denen het tot de halve finale te schoppen. Hierin was Engeland met 2-1 te sterk. Veel wedstrijden in de WK-kwalificatie en tijdens de Nations League zijn door de Denen winnend afgesloten. In de Nations League werd zelfs tot twee keer toe regerend wereldkampioen Frankrijk verslagen. Het vertrouwen in eigen kunnen is groot. De vraag is hoe ver de ploeg dit WK kan komen?

Denemarken - Tunesie WK 2022

Het elftal van Denemarken bestaat uit bekende namen. Op doel staat Kasper Schmeichel, de zoon van legende Peter Schmeichel. In de verdediging staan sterkhouders Simon Kjaer (AC Milan) en Andreas Christensen (FC Barcelona). Op het middenveld is het Christian Eriksen die de lijnen uitzet en de aanvallers zoals Kasper Dolberg (Nice) van munitie moet voorzien. Van Yussuf Poulsen (RB Leipzig) mogen ook doelpunten verwacht worden. Al met al is het een goed op elkaar ingespeeld elftal dat maximaal willen vlammen.

Opvallend is dat Denemarken, met Frankrijk en Australië, twee dezelfde tegenstanders in de poulefase van het WK treft ten opzichte van het vorige WK 2018 in Rusland. In de wetenschap dat het deze twee landen nog treft in de poulefase, zal Denemarken zich geen fouten kunnen permitteren tegen Tunesië. Winst is het enige dat telt voor de Denen.

Lukt het Tunesië dit WK om de poulefase te overleven?

Tunesië is een stuk minder bekend bij menig voetballiefhebber. Het land deed toch al vijf keer eerder mee aan een WK. Hierin kwam het nooit verder dan de poulefase. Bij Tunesië willen ze hier dolgraag verandering in brengen en doorstomen naar de knock-out fase. Een goed resultaat tegen het Danish Dynamite is hiervoor gewenst.

Vraag een willekeurige voetbalfan om drie namen van de selectie van Tunesië op de noemen en het zal verdacht stil blijven. Vroeger was daar nog Hatem Trabelsi, die vijf jaar bij Ajax als rechtsback actief was. Op dit moment telt het team van Tunesië vooral voetballers die actief zijn in de Franse competitie. Wahbi Khazrivan van Stade Rennes is hiervan één van de bekendste spelers.

Ferjani Sassi van Al Nasser is ook een speler die de kar moet trekken. De laatste speler die actief is in een grote competitie is Ellyes Skhiri. Hij speelt wekelijks bij FC Köln op het middenveld en heeft een hier een basisplek. Tunesië won de laatste oefenwedstrijd voor dit WK met 2-0 van Iran. Het speelde ook een oefenwedstrijd tegen Brazilië op 27 september, hierin ging de ploeg met 5-1 ten onder. Tunesië zal alles uit de kast moeten halen om een goed resultaat tegen Denemarken te behalen. Het zal lastig worden, maar niets is onmogelijk in het voetbal!

Statistieken

– Denemarken won twee keer van Tunesië.
– Denemarken kwam vorig WK tot de achtste finale. Hierin was Kroatië na strafschoppen te sterk.
– Denemarken maakt zich op voor de zesde deelname aan een WK.
– Denemarken kwam ooit tot de kwartfinales op een WK.
– Tunesië maakt zich ook op voor de zesde deelname aan een WK.
– Tunesië haalde nog nooit de knock-out fase van het WK.
– Tunesië wist nog nooit van Denemarken te winnen.
– Tunesië wist het laatste oefenduel met 2-0 te winnen van Iran.

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
26-05-2002
Denemarken - Tunesië
2 - 1
01-10-1960
Tunesië - Denemarken
1 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.