actueel background image

De magie van de KNVB beker: de mooiste wedstrijden

07 feb 2023 | 16:59 0

De KNVB beker wordt deze week hervat. Met twee amateurteams in een directe confrontatie staat vast dat er één sprookje hoe dan ook verlengd wordt. Daarnaast staat er een Eredivisie-topper op het programma. Kortom: het is smullen geblazen in de achtste finales. Je bekijkt het actuele programma van het voetbal vandaag op VoetbalUitslagen.com

Spektakel in Alkmaar

De achtste finales worden meteen afgetrapt met een schitterend affiche. Nummer twee uit de Eredivisie AZ neemt het thuis op tegen FC Utrecht. De afgelopen jaren maakte de ploeg uit de Domstad naam als cupfighter, met plaatsing voor de finales van 2016 en 2020 als hoogtepunt.

Die laatste finale werd overigens afgelast wegens corona, waar de club nog altijd verbolgen over is. Tegen AZ is FC Utrecht uit op revanche. Het belooft een spektakelstuk te worden, gezien de doelpuntrijke editie van twee weken geleden. Beide teams vielen toen beter aan dan dat ze verdedigden, waardoor de wedstrijd eindigde in een zinderende 5-5.

PSV wil revanche op Emmen

Woensdag trapt PSV de avond af tegen FC Emmen. Na een gelijkspel in de laatste minuten op bezoek bij koploper Feyenoord willen de Eindhovenaren zich revancheren. Dat kan tegen Emmen, de tegenstander die PSV niet zo lang geleden nog dwars zat.

Eind januari speelde beide teams tegen elkaar in Emmen. Toen won de thuisploeg verrassend. De nederlaag op bezoek bij de degradatiekandidaat zorgde er destijds voor dat PSV in een crisis belandde, zo gaf trainer Ruud van Nistelrooij na de wedstrijd toe. Wint PSV woensdag niet, dan klinkt na afloop waarschijnlijk datzelfde woord. Met Emmen als een van de grote aanstichters.

Amateurclash in Spakenburg

Spakenburg en Katwijk zorgen ervoor dat er dit seizoen minimaal één amateurteam in de kwartfinales staat. Waar Katwijk met wedstrijden tegen Urk en DVS redelijk gunstig heeft geloot, is Spakenburg bezig aan een waar sprookje.

Na in de eerste ronde Ermelo uit te schakelen, volgde in de vorige ronde een schier onmogelijke opgave: een uitwedstrijd bij Eredivisieclub FC Groningen. Maar Spakenburg bewees dat in het bekertoernooi alles mogelijk is. In een bizarre wedstrijd werd met 2-3 gewonnen van de Noorderlingen, waardoor nu een plek in de kwartfinale lonkt. Eén ding is duidelijk: het bekerseizoen voor Spakenburg is hoe dan ook geslaagd.

Topper in Enschede

Op donderdag vindt de topper van deze bekerronde plaats. De Grolsch Veste is het decor van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. Na een rampzalige reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning werd coach Alfred Schreuder ontslagen. In die reeks zat een gelijkspel tegen Twente, dat de onderlinge wedstrijd domineerde in de Johan Cruijff Arena.

Sinds het ontslag van Schreuder won Ajax onder diens opvolger Heitinga twee keer en verbetert de stemming met de dag. Of het genoeg is tegen Twente, is nog maar de vraag. De Tukkers wonnen slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Daarin speelde het onder meer tegen Feyenoord en Ajax. Bovendien zijn de Tukkers vaak op hun best tegen de Amsterdammers, van de laatste vijf confrontaties verloor het er maar twee.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.