actueel background image

De carrière van Kemy Agustien

12 mei 2020 | 15:13 0

Germain Hesus ‘Kemy’ Agustien werd op 20 augustus 1986 geboren in Willemstad (Curaçao). De middenvelder maakte in zijn jeugdperiode een geweldige indruk en werd gezien als één van de grootste talenten van Nederland. Agustien maakte dan ook deel uit van de selectie van Nederland onder 20 op het WK 2005. Tegenwoordig horen wij weinig meer van de speler. Hoe gaat het nu met Agustien en waar staat de speler onder contract?

Jeugdopleiding

Agustien viel op jonge leeftijd al op bij de scouts van Willem II. De Tilburgse club haalde het talent op zevenjarige leeftijd al naar de club. Tien jaar later tekende Agustien een profcontract bij Willem II. Ongeveer zes maanden later debuteerde de middenvelder op het hoogste niveau. Agustien kwam in zijn eerste seizoen voor Willem II tot 21 wedstrijden en één doelpunt.

Transfer naar AZ

Agustien verliet Willem II in 2006 voor een nieuw avontuur bij AZ. De Alkmaarse club verhuurde het talent eerst voor een seizoen aan Roda JC. In 2007 keerde Agustien terug in Alkmaar, maar daar wist de speler geen goede indruk te maken op toenmalig hoofdtrainer Louis van Gaal. Aan het einde van het seizoen vertrok Agustien bij AZ.

De middenvelder werd nogmaals verhuurd, deze keer aan Birmingham City. De Engelse club kreeg een optie tot koop, maar zag daar uiteindelijk van af. Een seizoen later werd Agustien verhuurd aan RKC Waalwijk.

Transfervrij naar Swansea City

In de zomer van 2010 werd het contract van Agustien ontbonden bij AZ. Vier maanden later tekende de speler een contract voor twee seizoenen bij Swansea City. Het bleek een goede keuze, want met de Engelse club promoveerde Agustien naar de Premier League.

Echter speelde de voetballer geen minuut in de Premier League, aangezien de middenvelder werd verhuurd aan Crystal Palace dat uitkwam in de Championship.

Na een seizoen bij Crystal Palace kon de middenvelder weer aanhaken bij het eerste elftal van Swansea City. Hierdoor kwam er alsnog een droom in vervulling, want Agustien speelde in de twee seizoenen die volgde ruim 30 wedstrijden op het hoogste Engelse voetbalniveau. In 2013 won Swansea City de League Cup. Agustien speelde slechts één wedstrijd mee in het bekertoernooi.

Brighton & Hove Albion

In juli 2013 vertrok Agustien bij Swansea City. Hij maakte transfervrij de overstap naar Brighton & Hove Albion, die destijds nog op het tweede niveau speelden. In Brighton kwam hij amper tot spelen toe. De middenvelder speelde slechts 13 wedstrijden in twee seizoenen tijd. Logischerwijs werd het contract van de speler niet verlengd. In september 2015 dook Agustien op bij Vendsyssel FF uit Denemarken.

Brighton & Hove albion logo

Terugkeer in Nederland

Halverwege 2016 keerde Agustien terug op de Nederlandse velden. De speler sloot aan bij het eerste elftal van FC Dordrecht, maar hij wist daar geen contract af te dwingen. Begin 2017 tekende hij wel een verbintenis bij Global FC uit de Filipijnen. Het avontuur duurde maar kort bij de Filipijnse club, want in oktober dook Agustien op bij SV TEC uit de Derde Divisie. Bij de amateurclub verbleef de speler maar twee maanden.

Buitenlandse avonturen

In de zomer van 2018 besloot Agustien  zijn carrière voort te zetten bij Nuneaton Borough FC. De kleine Engelse club kwam op dat moment uit in de National League North. Drie maanden later vertrok de speler alweer bij de club, nadat zijn contract werd ontbonden.

In de periode die volgde had Agustien veel moeite om een nieuwe werkgever te vinden. Hij speelde op amateurbasis mee bij Halesowen Town en het jeugdelftal van Birmingham City. Tussen november 2018 en januari 2019 kwam de speler uit voor Barrow in de National League.

Enkele maanden later tekende Agustien een contract voor één seizoen bij Wrexham. Na het seizoen werd de middenvelder aangetrokken door Bradford Park Avenue in de National League North. Begin 2020 werd bekend dat Agustien een contract had getekend bij Mickleover Sports.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.