Club

Birmingham City

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Birmingham

Ontdek hier het laatste nieuws rondom de Engelse voetbalclub Birmingham City. Het eerste elftal van de club speelt in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Bekijk hier het programma, de uitslagen en de statistieken.

Programma Birmingham City

Check hier alle wedstrijden van Birmingham City die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Birmingham City in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Birmingham City

Elke wedstrijduitslag van Birmingham City vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Birmingham City selectie

Socials
@bcfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Birmingham City

De Engelse voetbalclub Birmingham City speelt zijn wedstrijden in de Championship. De club bestaat al sinds 1875, al ging de vereniging in de eerste dertig jaar wel voort onder de naam ‘The Small Heart Alliance’. In 1905 werd de naam aangepast in Birmingham FC en in 1945 werd er voor Birmingham City gekozen. De voetbalclub heeft in zijn lange bestaan vele pieken en dalen gekend.

Premier League

In het voetbalseizoen 2005/2006 kwam Birmingham City voor de eerste keer in lange tijd weer uit op het hoogste voetbalniveau in Engeland. Echter kwam dit avontuur ook weer snel tot een einde, want het degradeerde ook weer direct terug naar de Championship. Maar de club wist zijn rug te rechten en promoveerde ook weer gelijk naar de Premier League. En opnieuw gebeurde het onvermijdelijke, degradatie was weer een feit. In het seizoen 2009/2010 was het weer raak en werd er promotie afgedwongen. Dit keer slaagde Birmingham City er wel in om zich te handhaven in de Premier League. Een jaar later lukte dat niet, maar werd wel de League Cup gewonnen. Dankzij dat resultaat kwam Birmingham City in 2011 uit in de Europa League.

Prijzenkast

Birmingham City won in zijn bestaan geen titel op het hoogste niveau. Wel werd de Engelse club viermaal kampioen in de Championship, namelijk in 1893, 1921, 1948 en 1955. In 1995 werd de titel gewonnen in de League One. Twee keer won Birmingham City de Football League Trophy (1991 en 1995). In 1963 en in 2011 was de club het sterkste in de League Cup.

Clubrecords

Birmingham City is een oude club met een enorme geschiedenis. Er zijn dan ook veel opzienbarende clubrecords gevestigd door de jaren heen. Hieronder hebben wij er enkele genoteerd:

Meeste doelpunten in één seizoen: Joe Bradford scoorde in het seizoen 1927/1928 maar liefst 29 treffers
Record transfersom: In de zomer van 2006 werd Jermaine Pennant voor 8 miljoen pond verkocht aan Liverpool
Record transfersom (betaald): Emile Heskey werd in 2004 voor 6,25 miljoen pond overgenomen van Liverpool
Grootste bekeroverwinning: in 1885 wist Birmingham City met 9-2 te winnen van Burton Wanderers
Grootste bekernederlaag: in 2006 ging de club met 0-7 onderuit tegen Liverpool in de kwartfinale van de FA Cup

Nederlanders bij Birmingham City

Er speelde zeven verschillende Nederlandse voetballers in het shirt van Birmingham City. Het gaat niet om grote namen, maar wel om enkele bekende spelers. Oud-AZ’er Kemy Agustien speelde achttien duels voor de club. Daniël de Ridder kwam tien keer in actie voor Birmingham City. Andere Nederlanders bij de club waren Bud Brocken, Bart Griemink, Maikel Kieftenbeld en Toine van Mierlo.