actueel background image

De 5 mooiste wedstrijden van dit weekend

13 jan 2023 | 08:14 0

Zorg dat je agenda dit weekend leeg is, want er staat ons een heerlijk voetbalprogramma te wachten met een aantal mooie derby’s en toppers. Wij hebben de vijf mooiste voor je op een rijtje gezet.

Strijd om de titel in Italië

Na de vrijdagmiddagborrel zit je helemaal goed in de Serie A. Daar speelt Napoli om 20:45 uur in eigen huis tegen Juventus. Oftewel; de nummer één tegen de nummer twee. Het verschil op de ranglijst bedraagt zeven punten. De belangen zijn dus enorm. Kan Juventus de spanning in de titelstrijd terugbrengen of geeft Napoli de Oude Dame de genadeklap?

Engelse burenruzie

De zaterdag begint in Engeland met de Manchester Derby tussen United en City. Sinds de komst van Erik ten Hag naar Manchester United, doen The Red Devils weer helemaal mee in de Premier League. De ploeg staat vierde op slechts vier punten van aartsrivaal Manchester City. Een overwinning brengt het geloof in de titel weer terug. Al is de achterstand op koploper Arsenal wel groot, liefst negen punten. United wil revanche voor de vernedering tegen City eerder dit seizoen. 6-3 werd het in oktober in het Ethiad Stadium. Bij rust keek United al tegen een 4-0 achterstand aan. Kunnen zij wraak nemen? De aftrap zaterdag is om 13:30 uur.

Topper in de ArenA

In onze eigen Eredivisie staat zaterdagavond een topper op het programma. Nummer vier FC Twente komt om 21.00 uur op bezoek in de Johan Cruijff ArenA bij de nummer twee Ajax. Het verschil op de ranglijst is slechts één puntje. FC Twente gaat bij een overwinning over Ajax heen en doet dan echt mee om de landstitel. Ajax is op voorhand favoriet, maar het rommelt aan alle kanten in Amsterdam. De ploeg van trainer Alfred Schreuder won de laatste vier competitiewedstrijden niet. De slechtste reeks sinds 2012 en dan komt ook nog eens FC Twente in vorm op bezoek.

De Gelderse Derby

Ook zondag zit je goed op voetbalgebied. Je trapt de dag af met de lunchwedstrijd in de Eredivisie. Een wedstrijd tussen de nummer negen en veertien van de competitie. Klinkt niet spannend, is het wel. Het gaat namelijk om de burenruzie tussen Vitesse en N.E.C. en dat is altijd genieten. De messen zijn geslepen en de belangen zijn groot. Voor N.E.C. is het aanhaken of afhaken in de strijd om Europees voetbal en Vitesse moet winnen om uit de degradatiezone te kruipen. Wie wint de strijd in het GelreDome?

North London Derby

Nog zo’n heerlijke burenruzie is die tussen Tottenham Hotspur en Arsenal zondagmiddag om 17:30 uur. De Spurs hebben er alles voor over om rivaal Arsenal te dwarsbomen in de strijd om het kampioenschap. Daarnaast hebben zij de punten zelf ook keihard nodig om kans te blijven maken op Champions League-voetbal. Arsenal daarentegen reist vol zelfvertrouwen af naar het hol van de leeuw. De laatste en enige keer dat The Gunners dit seizoen verloren in de Premier League was in september, zo’n vier maanden geleden.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.