actueel background image

FC Twente kiest voor Ron Jans, compensatie voor FC Utrecht

19 jun 2020 | 09:59 0

FC Utrecht ontvangt binnenkort een financiële compensatie KNVB. Dit moet het leed verzachten van het mislopen van de Europa League en de afgelasting van de KNVB Beker.

Ondertussen lijkt de zoektocht naar een trainer bij FC Twente te zijn geëindigd. Ron Jans wordt voor het seizoen 2020/2021 hoofdtrainer van de selectie.

Meer over het nieuws van FC Utrecht en FC Twente lees je in dit artikel.

FC Utrecht eindigde als zesde in de Eredivisie

FC Utrecht kan binnenkort 600.000 euro bijschrijven ter compensatie voor het voortijdig beëindigden van het competitieseizoen. De KNVB compenseert de club voor het mislopen van de UEFA Europa League en de afgelasting van de KNVB bekerfinale. De KNVB heeft dit bedrag als voorstel gedaan en moet nog worden goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering aankomende donderdag.

De club uit de Domstad eindigde het seizoen op de zesde plaats in de Eredivisie. De Domstedelingen keken op dat moment tegen een achterstand van drie punten aan op de nummer vijf Willem II. Echter had FC Utrecht één wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo. Desondanks koos de KNVB ervoor om het Europese ticket aan Willem II te vergeven.

Ook geld voor andere clubs

FC Utrecht is niet de enige club die een compensatiebedrag zal ontvangen. SC Cambuur (425.000 euro) en de Graafschap (375.000) liepen promotie mis naar de Eredivisie. Daarnaast ontvangen ook NAC Breda (50.000 euro) en FC Volendam (50.000 euro) een tegemoetkoming. Het geld komt uit het solidariteitsfonds van de Nederlandse voetbalbond. Naast de KNVB is het fonds ook aangevuld door de topclubs uit de Eredivisie.

Ron Jans is de nieuwe trainer van FC Twente

FC Twente is al een geruime tijd op zoek naar een nieuwe trainer en zou zijn uitgekomen bij Ron Jans. Diverse media melden dat de Zwollenaar nog deze week een contract gaat tekenen bij de club uit de Eredivisie. De 61-jarige hoofdtrainer zal de Spanjaard Gonzalo García opvolgen bij FC Twente. De club eindigde op de 14e plaats in de Eredivisie en verzekerde zich op die manier van een nieuw seizoen op het hoogste niveau. Eerder werd Jan Streuer al aangesteld tot de nieuwe technisch directeur van FC Twente.

Ron Jans was niet de eerste keuze van de Tukkers. FC Twente zag eerder Alexander Zorniger en Dick Lukkien afhaken voor het trainerschap bij de club. Jans was eerder trainer van FC Groningen, sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle en FC Cincinnati. Bij de laatstgenoemde Amerikaanse club moest Jans vertrekken nadat hij werd beschuldigd van racisme.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.