actueel background image

Chelsea krijgt het wisselvallige Brighton op bezoek

29 dec 2021 | 08:23 0

In de Premier League komen alle clubs nog één keer in actie dit jaar. Chelsea mag het in eigen huis opnemen tegen Brighton & Hove Albion. De bezoekers speelden ongekend vaak gelijk dit seizoen en zijn dus vrij moeilijk te verslaan. Echter kennen The Blues een prima seizoen en zou een overwinning zeker te doen moeten zijn. Zowel Chelsea als Brighton hebben een fijne kerst achter de rug, waarin de clubs drie punten wisten te pakken. Chelsea won overtuigend met 1-3 van Aston Villa, terwijl Brighton eindelijk een overwinning boekte tegen Brentford (2-0).

Chelsea krijgt te maken met een stugge tegenstander

Vooruitblik

Chelsea zal met een klinkende overwinning het jaar willen eindigen en als titelkandidaat het nieuwe jaar willen ingaan. Brighton & Hove Albion is een echte middenmoter en dat komt voornamelijk door een dramatische reeks met veel remises. De bezoekers zijn stug en niet zo eenvoudig te verslaan. Chelsea geniet echter thuisvoordeel en beschikt over een betere selectie. De verwachting is dan ook dat The Blues weer eens drie punten mogen gaan bijschrijven. Dit is de voorbeschouwing van de nummer drie tegen de nummer negen kijkend naar de Premier League stand.

Chelsea hoopt ongeslagen reeks een vervolg te geven

Chelsea is terug te vinden op de 3e plek in de Engelse competitie. De ploeg behaalde 41 punten uit 19 duels. In het seizoen werden er tot op heden 12 overwinningen geboekt en gingen er pas twee wedstrijden verloren. Het verschil met de huidige koploper bedraagt zes punten en dat is nog te overzien. De titel is nog niet vervlogen, zeker niet als Chelsea ook op de woensdagavond weer drie punten pakt. De Londenaren verloren geen van de laatste zes wedstrijden, maar twee van de laatste vier duels eindigde in een winstpartij. Er werd onlangs bijvoorbeeld doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Wolverhampton, maar er werd wel gewonnen van Aston Villa (1-3). Daarnaast verloor Chelsea nog nooit een thuisduel tegen Brighton & Hove Albion, drie van de laatste vier ontmoetingen werden gewonnen. Alleen vorig seizoen moesten de clubs de punten delen en werd er niet gescoord.

Brighton beleefde een teleurstellende reeks

Brighton & Hove Albion staat op de 9e plek in de Engelse voetbalcompetitie. De club behaalde pas 23 punten uit 17 wedstrijden. Dat heeft alles te maken met de resultaten in de laatste twee maanden. Na een bijzonder sterke start van het Premier League seizoen ging het bergafwaarts. De overwinning van afgelopen weekend zorgde wel voor wat meer ademruimte, aangezien het de enige overwinning was in 13 wedstrijden. Brighton werd ook onlangs uitgeschakeld door Leicester City (2-3) in de EFL Cup, nadat het duel in 2-2 was geëindigd na negentig minuten. Opvallend genoeg won Brighton nog nooit bij Chelsea.

Statistieken

– Chelsea staat op de 3e plek in de Premier League
– Chelsea verloor geen van de laatste zes wedstrijden
– Chelsea won op Boxing Day met 1-3 bij Aston Villa
– Chelsea verloor nog nooit een thuisduel tegen Brighton
– Brighton & Hove Albion staat op de 9e plek in de Premier League
– Brighton & Hove Albion pakte vorig seizoen een punt bij Chelsea (0-0)
– Brighton & Hove Albion wist één van de laatste 13 duels te winnen
– Brighton & Hove Albion speelde dit seizoen al 8 duels gelijk

Laatste vijf uitslagen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
20-04-2021
Chelsea – Brighton & Hove Albion
0-0
14-09-2020
Brighton & Hove Albion – Chelsea
1-3
01-01-2020
Brighton & Hove Albion – Chelsea
1-1
28-09-2019
Chelsea – Brighton & Hove Albion
2-0
03-04-2019
Chelsea – Brighton & Hove Albion
3-0

Odds van Bet365

Er kan tegenwoordig bij de legale kansspelaanbieders worden ingezet op wedstrijden in de Premier League. Vanzelfsprekend zal de Engelse bookmaker Bet365 ook weddenschappen aanbieden voor de wedstrijd tussen Chelsea en Brighton. Bekijk hieronder de populairste weddenschappen voor het aankomende duel:

Chelsea wint: 1,40 euro
Gelijkspel: 4,50 euro
Brighton & Hove Albion wint: 7,50 euro

Meer dan 2,5 goals: 1,90 euro
Meer dan 3,5 goals: 3,40 euro
Lukaku scoort: 1,80 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.