actueel background image

Champions League-finale op 29 augustus, België stopt ermee

17 apr 2020 | 13:58 0

De UEFA zal binnenkort een voorstel indienen om de Champions League-finale te verplaatsen naar zaterdag 29 augustus. Diverse betrouwbare Engelse mediakanalen hebben aangekondigd dat ook de UEFA Europa League-finale nog deze zomer zal plaatsvinden, hoogstwaarschijnlijk op woensdag 26 augustus 2020. De nationale voetbalcompetities zouden op dat moment al afgerond moeten zijn.

Nieuwe opzet

Enkele weken geleden heeft de UEFA al besloten om de Europese toernooien tot nader order uit te stellen. Beide voetbalcompetities bevinden zich momenteel nog in de achtste finales. De voetbalbond heeft voor ogen dat de halve finales en de kwartfinales worden afgewerkt in de vorm van een mini-toernooi, mogelijk worden de wedstrijden in één duel beslist. Het tweede scenario is dat de wedstrijden wel in een tweeluik worden afgewerkt in eind juli en begin augustus. Volgende week dinsdag zal de UEFA opnieuw een conferencecall organiseren met alle leden.

België zet een streep door het seizoen

De Belgische voetbalcompetitie zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer worden hervat. Ondanks de druk van de UEFA zal de Pro League geen vervolg krijgen. Mogelijk heeft dit zware consequenties, aangezien de UEFA dreigde om alle landen die weigeren door te spelen uit te sluiten van Europees voetbal. Volgende week vrijdag staat er een ledenvergadering op het programma in België en zal de knoop worden doorgehakt.

Er heerst in België nog grote onduidelijkheid over het volgende voetbalseizoen. Diverse clubs zouden mogelijk niet kunnen voortbestaan, aangezien een zevental voetbalclub geen licentie hebben gekregen. Het gaat om de voetbalclubs KV Oostende, Standard Luik, Moeskroen, Lokeren, Roeselare, Lommel en Virton. Waarschijnlijk zal de competitie volgend seizoen starten met minder clubs dan in de afgelopen seizoenen. De Pro League zal op 10 mei met een beslissing komen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.