actueel background image

Bundesliga 22e speelronde: wie wordt de koploper?

24 feb 2023 | 13:09 0

In de Bundesliga is het na jaren weer eens spannend bovenin. Met Bayern München, Borussia Dortmund en Union Berlin heeft Duitsland drie koplopers. Eentje valt er na de topper tussen Bayern en Union sowieso af. Dat en veel meer in de voorbeschouwing op speelronde 22.

Voorbeschouwing Bundelisga content

Directe concurrenten tegenover elkaar

Op vrijdagavond reist Borussia Mönchengladbach af naar Mainz. Op de ranglijst staan ze samen op de achtste plaats met evenveel punten. De achterstand op plek zes en dus Europees voetbal bedraagt negen punten. De ploeg die hoop wil houden op een Europees avontuur moet dus winnen.

Vrijdag 20:30 uur: 1. FSV Mainz – Borussia Mönchengladbach

Strijd om Champions League-plek

Een heerlijke wedstrijd in Leipzig op zaterdagmiddag. Eintracht Frankfurt komt op bezoek. Net als in Mainz is ook dit een strijd tussen directe concurrenten. Leipzig staat slechts een puntje boven Frankfurt en beide teams hopen nog op Champions league-voetbal. Wie haakt er aan en wie haakt er af?

Zaterdag 15:30 uur: RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

Köln wil afscheid nemen van gevarenzone

De 1.FC Köln staat op een prima twaalfde plaats en hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over degradatie. Toch is het gat met de gevarenzone niet heel groot. Bij een overwinning dit weekend neemt Köln een veilige voorsprong en kunnen ze vanaf dat moment zelfs omhoog kijken. Want ook het gat met de ploegen erboven is klein. Wolfsburg staat zevende, maar de voorsprong op nummer twaalf Köln is slechts vier punten. Een boeiende pot dus in Keulen.

Zaterdag 15:30 uur: 1. FC Köln – VfL Wolfsburg

Dortmund wil beste reeks van Europa doorzetten

TSG Hoffenheim is een ploeg in de problemen. Ze staan momenteel nog op een veilige vijftiende plaats, maar dat kan na dit weekend zomaar anders zijn. Ieder puntenverlies kan directe degradatiestress opleveren en dan komt ook nog eens Dortmund op bezoek. Borussia is bezig aan de beste reeks van Europa en won als enige ploeg alles na de winterstop. Zij hebben een achterstand van negen punten op Bayern inmiddels goed gemaakt en willen nu doorpakken.

Zaterdag 15:30 uur: TSG Hoffenheim – Borussia Dortmund

Kelderkraker in Berlijn

Hertha BSC staat momenteel op een plaats die rechtstreekse degradatie betekent aan het einde van het seizoen. Daar willen ze snel weg zien te komen en dan is FC Augsburg misschien wel een fijne tegenstander om te ontvangen. Augsburg staat slechts vijf punten boven de streep en leeft ook tussen hoop en vrees. Kan Hertha eindelijk van zich afbijten?

Zaterdag 15:30 uur: Hertha BSC – FC Augsburg

Werder ontvangt laagvlieger

Middenmoter Werder Bremen speelt een prima seizoen en krijgt zaterdag VfL Bochum op bezoek. Op het eerste oog een lekkere wedstrijd om het thuispubliek te verwennen. Bochum staat zestiende

en kreeg verruit de meeste doelpunten tegen in de Bundesliga. Al 51 keer kon de keeper vissen. Een doelpuntenfestijn in Bremen zaterdag?

Zaterdag 18:30 uur: SV Weder Bremen – VfL Bochum

Boeiende wedstrijd in Gelsenkirchen

Schalke lijkt rechtstreeks af te stevenen op degradatie, maar toont de laatste weken herstel. Al vier wedstrijden op rij werd er niet meer verloren. Ook niet gewonnen overigens. Alle vier de wedstrijden werd er met 0-0 gelijkgespeeld. Het biedt hoop voor de nummer laatst. Er werd dan al vier weken niet meer gescoord, ze kregen ook niets tegen. Een overwinning op VfB Stuttgart laat de wereld van Köningsblau er weer heel anders uitzien.

Zondag 18:30 uur: FC Schalke 04 – VfB Stuttgart

Leverkusen hoopt Europese vorm door te trekken

In Duitsland presteert Bayer Leverkusen matig, in Europa ging het deze week perfect. AS Monaco werd uit de Europa League gekegeld en dat geeft vertrouwen. Zondag wacht een weer een pittige wedstrijd. Leverkusen gaat op bezoek bij de nummer vier Freiburg. Freiburg droomt stiekem nog van de titel, maar die droom spat bij een nederlaag zondag uiteen. Genoeg om voor te spelen dus.

Zondag 15:30 uur: SC Freiburg – Bayer Leverkusen

Topper in München

We sluiten het weekend in de Bundesliga af met de topper tussen Bayern München en Union Berlin. Bayern is de favoriet, maar morst de laatste weken regelmatig punten. Union staat niet voor niets op gelijke hoogte in de competitie. Tegen Ajax liet Union zien tot veel in staat te zijn. Al moesten ze donderdag diep gaan. Kan Bayern profiteren van de extra rust die het kreeg in tegenstellig tot Union?

Zondag 17.30 uur: FC Bayern München – 1. FC Union Berlin

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.