actueel background image

Blijft Wesley Sneijder in Turkije?

30 mrt 2016 | 05:55 0

Wesley Sneijder heeft het zwaar. De carrière van de Oranje-international lijkt geen jaren meer te duren en bij zijn huidige club, het Turkse Galatasaray, gaat het sportief gezien niet best. Galatasaray staat op een teleurstellende 5e plaats in de SuperLig en er gaan steeds meer geluiden dat Sneijder vertrekt uit Istanbul. De vraag is naar welke club..

Sneijder in het nauw

De sportieve prestaties in de SuperLig vallen tegen, maar ook financieel gaat het Galatasaray niet voor de wind. De Turkse club verkeert financieel in zwaar weer en het salaris van Wesley Sneijder speelt hierbij een grote rol. Met een schuld van 134 miljoen euro moet er iets gebeuren in Istanbul, anders is Galatasaray volgend seizoen uitgesloten van Europees voetbal.

Het goede nieuws is dat het spel van Wesley Sneijder naar behoren is, en hij als één van de weinige spelers aan zijn niveau komt. Komt het toch van een transfer komende zomer, wat is dan een goede club voor de excentrieke middenvelder?

China

Zoals veel huidige topspelers in het hedendaagse voetbal, heeft ook Wesley Sneijder een lucratieve aanbieding uit China ontvangen. De Chinese club Jiangsu Suning heeft 16 miljoen euro over voor Sneijder. Onlangs vertrok ook voormalig ploeggenoot van Sneijder, Burak Yilmaz, naar deze club. Bij de Chinese club kan Sneijder 10 miljoen euro per jaar verdienen. Naar verluidt zou Wesley Sneijder dit aanbod in overweging nemen.

LA Galaxy

Een ander opkomend voetballand is Amerika. Vooral LA Galaxy timmert flink aan de weg en bij deze club spelen al verschillende wereldsterren. Volgens onze lezers zou Wesley Sneijder een prima aanwinst zijn voor LA Galaxy. Wesley Sneijder zou zeker niet misstaan bij de Amerikaanse ploeg. Hier zou hij het centrum van het middenveld vormen met de grote ster bij LA Galaxy, Steven Gerrard. Er is nog geen contact geweest tussen LA Galaxy en Sneijder, maar een mooie club zou het zeker zijn voor de oud-Ajacied.

Manchester United

Voordat Wesley Sneijder vertrok naar Turkije, werd er veel gespeculeerd over een mogelijke transfer van Sneijder naar Manchester United. De Engelse club verkeert momenteel in een crisis en de vraag is wie Louis van Gaal kan helpen om United uit de problemen te krijgen.

Een samenwerking tussen Wesley Sneijder en Louis van Gaal bleek in het verleden al succesvol. De twee stonden samen in de WK-finale van 2010 met het Nederlands elftal. Wesley Sneijder kwam nog nooit uit voor een Engelse topclub. De vraag is alleen of Sneijder het niveau in Engeland nog wel bij kan benen. De middenvelder is tenslotte al 31 jaar.

Ajax

Een grote droom voor de fans van Ajax is om Wesley Sneijder nog één keer te zien schitteren bij Ajax. De club waar Sneijder van 2002 tot 2007 furore maakte. In zijn periode in het 1e van Ajax kwam hij in 126 duels, 43 keer tot scoren. Zelf gaf Sneijder in 2004 al aan een terugkeer naar de Amsterdamse club niet uit te sluiten.

Wat een transfer naar Ajax moeilijk maakt, is het salaris van Sneijder. Mocht hij voor Ajax kiezen, dan moet hij flink wat salaris inleveren en de vraag is of hij hiertoe bereid is. Het idee dat Sneijder weer terug zou zijn op de Nederlandse velden is natuurlijk een beeld waar elke voetballiefhebber blij van wordt. Wat denk jij, wat is de beste club voor Wesley Sneijder?

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.