actueel background image

China enorm in trek bij sterspelers

29 mrt 2016 | 14:55 0

Wie de afgelopen tijd de transfermarkt goed in de gaten heeft gehouden, weet dat China flink aan de weg timmert. Chinese clubs investeren in bekende namen in de voetballerij. Voetballers profiteren hiervan en kiezen voor financiële zekerheid in plaats van het spelen op een hoog niveau.

Bekende namen

China is met een grote opmars bezig binnen de internationale voetbalwereld. Deze week werd Atlético Madrid-speler Jackson Martinez getransfereerd naar de Chinese club Guangzhou Evergrande voor 42 miljoen euro. Martinez is de duurste aankoop van een Chinese club aller tijden.

Martinez is niet de eerste speler die kiest voor een verbintenis in China, veel roemruchte spelers gingen hem voor. Zo spelen ook de volgende bekende namen in China:

  • Ramires (ex-Chelsea)
  • Renato Augusto (ex-Leverkusen)
  • Eiður Guðjohnsen (ex-Barcelona)
  • Demba Ba (ex-Chelsea)
  • Gervinho (ex-AS Roma).

Als het aan Chinese clubeigenaren ligt, is dit slechts het begin. Zo zou de Chinese club Jiangsu Suning, de club waar Ramires speelt, zijn zinnen hebben gezet op de komst van excentrieke middenvelder Yaya Toure. Hij valt zeer waarschijnlijk uit de gratie bij zijn club Manchester City na de komst van trainer Guardiola. In het tijdperk dat de twee in dienst waren bij Barcelona konden zij het niet goed met elkaar vinden. Reden genoeg voor Touré om zich te concentreren op een zomerse transfer.

Vermogende Chinezen

China is populair bij veel voetballers. Door de opkomende Chinese economie groeit het aantal miljonairs/miljardairs. Deze machtige personen hebben graag een middel om hun rijkdom te tonen, voetbalclubs. Met de opkomende voetbalmarkt in China zijn er genoeg kansen voor vermogende Chinezen om in deze branche geld te verdienen.

Er zijn Chinezen die liever macht genereren binnen een buitenlandse club (Wang bij ADO Den Haag), anderen kopen een Chinese club op en halen grote buitenlandse namen. Volgens kenners is dit slechts het begin en de voetbalwereld moet serieus rekening houden met China als hét nieuwe voetballand.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.