actueel background image

AZ vs. Feyenoord is het Eredivisie topduel dit weekend

25 feb 2022 | 20:11 0

Op de laatste zondag van februari staat AZ voor de zware taak om te winnen van Feyenoord. De Alkmaarders staan op zes punten achterstand op de Rotterdamse topclub en moeten winnen om nog kans te kunnen maken op een top 3-klassering. Het is ook gelijk een pikant duel met de terugkeer van Arne Slot in Alkmaar. Eerder dit seizoen wist Feyenoord nog met 1-0 te winnen door een zeer late treffer van Cyriel Dessers. Lees over de vorm en bekijk de statistieken voor deze kraker op het programma in de Eredivisie.

Twee topploegen in goede vorm treffen elkaar. Een favoriet is moeilijk aan te wijzen, maar het wordt hoe dan ook een spannend duel.

Vooruitblik

AZ is al tijdenlang ongeslagen en beschikt dan ook over voldoende zelfvertrouwen. Feyenoord wist de laatste vier wedstrijden te winnen en aast ook op de winst in het AFAS Stadion. De twee clubs doen weinig voor elkaar onder. Het verleden heeft uitgewezen dat de Rotterdammers een resultaat kunnen meenemen uit Alkmaar. De verwachting is een wedstrijd met veel doelpunten, maar de verschillen zijn te klein om een grote favoriet aan te kunnen wijzen.

AZ is 17 duels op rij ongeslagen

AZ staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 45 punten uit 23 wedstrijden. Het Alkmaarse team is al 17 wedstrijden op rij ongeslagen, de laatste keer dat de club daarin wist te slagen was al ruim 10 jaar geleden. Het toont aan de ploeg in een uitstekende vorm verkeert. AZ won 13 van de laatste 14 wedstrijden en speelde alleen gelijkt tegen SC Cambuur (0-0). In eigen huis is AZ al 14 duels op rij ongeslagen en won het 12 van de 14 duels. Vorig seizoen wist AZ de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met 4-2 te winnen. Echter gingen twee van de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de Rotterdammers verloren.

Feyenoord kent een sterke uitreeks

Feyenoord staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 51 punten uit 23 wedstrijden. De Rotterdamse club eindigde net zoals AZ op de 1e plaats in de groepsfase van de Europa Conference League en had doordeweeks vrij. Feyenoord wist de laatste vier wedstrijden te winnen en pakte vorig weekend nog de winst tegen SC Cambuur (3-1). Feyenoord wist de laatste drie uitduels te winnen en verloor slechts twee van de laatste 12 uitwedstrijden. In eigen huis wist Feyenoord nog met 1-0 te winnen van AZ. De laatste uitoverwinning in het AFAS Stadion dateert uit 2017.

Statistieken

– AZ staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 45 punten
– AZ is al 17 duels op rij ongeslagen
– AZ won 12 van de laatste 14 thuisduels en speelde tweemaal gelijk
– AZ won vorig seizoen met 4-2 van Feyenoord in het AFAS Stadion
– Feyenoord staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 51 punten
– Feyenoord won eerder dit seizoen met 1-0 van AZ
– Feyenoord won de laatste drie uitduels
– Feyenoord verloor slechts twee van de laatste 12 uitduels

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
07-11-2021
Feyenoord - AZ
1 - 0
28-02-2021
AZ - Feyenoord
4 - 2
24-01-2021
Feyenoord - AZ
2 - 3
26-09-2019
Feyenoord - AZ
0 - 3
20-04-2019
Feyenoord - AZ
2 - 1

Odds van BetCity.nl

De online bookmaker BetCity biedt weddenschappen aan op alle wedstrijden in de Eredivisie. Sterker nog, alle leden ontvangen dit weekend een 5 euro free-bet voor een Eredivisie-weddenschap naar eigen keuze. Hieronder staan de populairste odds voor de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord:

AZ wint: 2,70 euro
Gelijkspel: 3,60 euro
Feyenoord wint: 2,60 euro

Minimaal 2,5 doelpunten: 1,78 euro
Pavlidis scoort: 2,95 euro
Til scoort: 3,30 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.