actueel background image

AZ treft Lazio in achtste finales Conference League

06 mrt 2023 | 15:16 0

Er staat AZ een pittige wedstrijd te wachten. De club uit Alkmaar treft dinsdagavond SS Lazio Roma in de achtste finales van de Conference League. Lazio is een geduchte tegenstander en wist afgelopen weekend in de Serie A zelfs van koploper Napoli te winnen in een uitwedstrijd. Lees hier de VoetbalUitslagen voorbeschouwing van SS Lazio tegen AZ Alkmaar.

Vooruitblik

AZ heeft het niet bepaald getroffen bij de loting voor de achtste finales van de Conference League. Lazio heeft een sterke ploeg en verrast vaak in Europa. Aan de Alkmaarders de schone taak om daar verandering in te brengen en te winnen van de Italiaanse club. Toch voorspellen wij een winst voor Lazio. De ploeg is in vergelijking met AZ in een betere vorm. We hopen vooral op een mooie pot voetbal waarin AZ laat zien wat het waard is.

Lazio op dreef

In de Serie A vinden we Lazio terug op plek drie. De ploeg zit Atalanta Bergamo op de hielen want het puntenverschil is slechts twee. Het gat tussen koploper Napoli en Lazio is groot: 17 punten. Toch wist Lazio afgelopen vrijdag met 1-0 te winnen van Napoli. Nu treft het AZ in de Conference League. Eerder won Lazio al van CFR Cluj en in de return werd het 0-0. De overwinningen die Lazio boekt zijn niet overtuigend, maar lijken tot nu toe genoeg om verder te komen.

Lazio moet het vooral hebben van zijn verdediging. De ploeg heeft in de competitie slechts 19 tegendoelpunten te verwerken gehad. Alleen Napoli kreeg – met 16 stuks – minder tegendoelpunten dit seizoen. Houdt de verdediging ook in de Conference League stand of lukt het AZ om erlangs te komen?

AZ kansloos of niet?

In competitieverband gaat het de laatste weken wat stroef, maar AZ beleeft over het algemeen een prima seizoen in de Eredivisie. De club doet volop mee in de strijd om de titel. Het puntenverschil met koploper Feyenoord is slechts vijf en in de Eredivisie kan er nog van alles gebeuren. Europees is dat een ander verhaal, maar de club is vooraf zeker niet kansloos. In de wedstrijd tegen Lazio is het voor de verdediging van AZ vooral zaak om sterk te staan. Vooral Ciro Immobile kan gevaarlijk zijn: de spits legde er vorig seizoen 27 doelpunten in, verdeeld over 31 competitiewedstrijden. Ook in het huidige seizoen was Immobile al negen keer trefzeker.

AZ kan nog steeds niet beschikken over Dani de Wit, maar dat weerhoudt de Alkmaarders er niet van te strijden voor drie punten. De ploeg heeft immers topscorer Vangelis Pavlidis nog. Kan AZ stunten tegen Lazio Roma?

Statistieken

– Lazio en AZ troffen elkaar nog niet eerder
– Topscorer bij AZ is Vangelis Pavlidis met 11 doelpunten
– Ciro Immobile legde er voor Lazio tot nu toe 9 doelpunten in
– Lazio verloor niet in de laatste vijf wedstrijden
– AZ wist in 21 opeenvolgende wedstrijden te scoren
– De return van deze wedstrijd is op donderdag 16 maart in Alkmaar

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.