actueel background image

Arsenal hervat titelrace op Boxing Day

23 dec 2022 | 12:39 0

Het WK is nog geen week voorbij, maar in Engeland rolt de bal alweer. Deze week begon de League Cup alweer en op tweede kerstdag start ook de Premier League. Koploper Arsenal hervat de titelrace op Boxing Day met een wedstrijd tegen West Ham United.

Vooruitblik

Het lijkt alweer eeuwen geleden dat er in competitieverband werd gevoetbald, dus goed om het geheugen op te frissen. Hoe zat het ook alweer in de Premier League? Arsenal zat er voor de WK-pauze lekker in en zijn koploper. De voorsprong op nummer twee Manchester City bedraagt vijf punten. West Ham United daarentegen vecht tegen degradatie en staat slechts één punt boven de streep. We verwachten geen problemen in eigen huis voor The Gunners.

Is dit het seizoen van Arsenal?

Arsenal werd in 2004 voor het laatst kampioen. De Londenaren snakken naar succes en dit zou wel eens hét jaar kunnen zijn. Al is een voorsprong van vijf punten in Engeland niet heel veel. Zeker niet als dat op Manchester City is. Een ploeg die over het algemeen weinig laat liggen. Arsenal deed dat voor de WK-pauze ook niet. Slechts twee keer werd er niet gewonnen, op bezoek bij Manchester United (3-1 verlies) en uit bij Southampton (1-1). Ook in Europa ging alles voor de wind en werd er maar één keer verloren. Dat was in Eindhoven tegen PSV.

Het gaat dus goed met de ploeg van trainer van Mikel Arteta. De WK-break kwam vrij ongelegen voor The Gunners. Zeker in de wetenschap dat spits Gabriel Jesus op het WK met een zware blessure uitviel. Arsenal moet het voorlopig zonder hem stellen. Arsenal hoopt een vervanger voor hem te kunnen halen tijdens de transferperiode in januari. “We zijn van plan het team te versterken. We moeten het maximale uit iedere transferperiode halen.”

Ploeterend West Ham

Dat niet iedereen het in Londen goed doet, dat bewijst West Ham United dit seizoen. Vorig seizoen werden The Hammers knap zevende en werd Europees voetbal gehaald, dit seizoen is het dramatisch en lonkt degradatie. Met veertien punten uit vijftien wedstrijden staat West Ham slechts twee punten boven de streep. De punten zijn dus broodnodig en dan is een wedstrijd op bezoek bij de koploper geen lekkere start.
Met namen het maken van doelpunten is dit seizoen een groot probleem bij West Ham. Pas twaalf keer werd er gescoord. Niemand bij de Londenaren heeft meer dan twee doelpunten op zijn naam staan. Geen cijfers om trots op te zijn. Het zal een pittige kerst worden in het Emirates Stadium, maar de bal is rond en een stunt is altijd mogelijk.

Statistieken

– Arsenal is koploper van de Premier League
– The Gunners missen Gabriel Jesus door een zware blessure
– West Ham United scoorde pas twaalf keer dit seizoen
– Arsenal won voor de WK-pauze alles in eigen huis
– Arsenal werd in 2004 voor het laatst kampioen

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
01-05-2022
West Ham United - Arsenal
1 - 2
15-12-2021
Arsenal - West Ham United
2 - 0
21-03-2021
West Ham United - Arsenal
3 - 3
19-09-2020
Arsenal - West Ham United
2 - 1
07-03-2020
Arsenal - West Ham United
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.