actueel background image

Ajax aast op de kwartfinale tegen Benfica

15 mrt 2022 | 11:36 0

Dinsdagavond (21:00 uur) staat er een belangrijke wedstrijd voor Ajax op het programma. In de Johan Cruijff Arena krijgt de koploper van de Eredivisie bezoek van SL Benfica. De Amsterdammers kwamen in Lissabon tot tweemaal toe op een voorsprong, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. De klus kan nu worden afgemaakt op eigen bodem. De winnaar van de wedstrijd mag zichzelf kwartfinalist noemen van de UEFA Champions League. Het bereiken van de kwartfinale zou niet alleen op sportief gebied een geweldige prestatie zijn, maar levert de club ook nog 10,6 miljoen euro.

Vooruitblik

Ajax presteert bijzonder goed in thuiswedstrijden, maar heeft een wisselvallige periode achter de rug. De Amsterdamse club wist de finale van de KNVB Beker te bereiken en wist tweemaal puntverlies te voorkomen in de blessuretijd. SL Benfica stelde op zijn beurt ook teleur door in de competitie met 1-1 gelijk te spelen tegen het nietige Vizela. De verwachting is dat het thuisvoordeel een groot verschil zal gaan maken en Ajax zich in een open wedstrijd naar de kwartfinale speelt van de Champions League.

Ajax staat weer met beide benen op de grond

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 63 punten uit 23 wedstrijden. De Amsterdammers moesten in de laatste twee competitieduels een viertal tegendoelpunten toestaan. In beide gevallen won Ajax met 3-2 door een treffer in de blessuretijd, zowel tegen RKC Waalwijk (3-2) als sc Cambuur (2-3). In Lissabon had Ajax het betere van het spel en noteerde de club de meeste kansen. Desondanks moest de ploeg wederom twee tegendoelpunten incasseren en keerde het met een 2-2 gelijkspel weer terug naar Nederland. In de groepsfase van de UEFA Champions League won Ajax alle wedstrijden. Daarnaast won Ajax ook nog 9 van de laatste 10 thuiswedstrijden. De ogen zijn voornamelijk gericht op de spits Haller, die met 11 doelpunten op de 2e plaats staat in de topscorerslijst.

Wed op deze wedstrijd bij BetCity

SL Benfica zal niet in de verdediging schieten

SL Benfica staat op de 3e plaats in de Portugese competitie met 58 punten uit 26 wedstrijden. De Portugese topclub maakt geen kans meer op de landstitel en richt zijn pijlen dan ook volledig op de Champions League. De trainer heeft al aangegeven dat de ploeg niet zal gaan loeren op de counter en eveneens het spel wilt gaan maken in Amsterdam. Die kans achten wij klein, aangezien Ajax ook al het betere van het spel had in Lissabon. Benfica won 3 van de laatste 6 uitwedstrijden en wist in de groepsfase van het miljoenenbal knap met 0-0 gelijk te spelen bij FC Barcelona. De aanvaller Darwin Nunez is clubtopscorer in de Champions League met drie treffers.

De Amsterdammers moesten in Lissabon genoegen nemen met een gelijkspel. De klus kan nu worden afgemaakt op eigen bodem.

Statistieken

– Ajax staat op de 1e plaats in de Nederlandse competitie
– Ajax is nog ongeslagen in de UEFA Champions League
– Ajax speelde met 2-2 gelijk in Lissabon
– Haller kwam al 11 keer tot scoren in de UEFA Champions League
– SL Benfica won 3 van de laatste 6 uitwedstrijden
– SL Benfica won 1 van de laatste 3 uitduels bij Ajax
– Nunez kwam 3 keer tot scoren in de UEFA Champions League

Laatste 5 onderlinge ontmoetingen

Datum
Wedstrijd
Uitslag
23-02-2022
SL Benfica - Ajax
2 - 2
07-11-2018
SL Benfica - Ajax
1 - 1
23-10-2018
Ajax - SL Benfica
1 - 0
26-07-2009
Ajax - SL Benfica
3 - 2
19-04-1972
SL Benfica - Ajax
0 - 0

Odds van BetCity.nl

De online bookmaker BetCity.nl heeft weddenschappen klaarstaan voor de wedstrijd tussen Ajax en SL Benfica. Dat geldt overigens voor alle wedstrijden in de UEFA Champions League. Hieronder staan de populairste weddenschappen en bijhorende odds op een rijtje. Wedden op Ajax is doorgaans populair bij voetbalfans.

Ajax wint: 1,37 euro
Gelijkspel: 5,50 euro
SL Benfica wint: 8,00 euro

Meer dan 2,5 doelpunten: 1,33 euro
Meer dan 3,5 doelpunten: 1,88 euro
Haller scoort: 1,78 euro
Nunez scoort: 3,05 euro

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.