actueel background image

5 redenen waarom Nederland van Argentinië wint

08 dec 2022 | 09:33 0

Vrijdag speelt Nederland tegen Argentinië. Het is het eerste affiche van de kwartfinales dit WK. De Argentijnen zijn een gevaarlijke tegenstander, maar Nederland wint natuurlijk gewoon. Hier vijf redenen waarom.

Wij hebben Noppert

Bij Nederland staat de beste keeper van dit WK op doel. Statistisch gezien presteert Andries Noppert uitstekend. Met een reddingspercentage 88.2% laat de toren van Heerenveen alle anders keepers achter zich. De keeper van Argentinië hoeft al helemaal niet genoemd te worden. Emiliano Martínez is een van de slechtst presterende keepers dit WK. Tegenstanders van Argentinië schoten dit toernooi vier keer op goal. Drie keer was het vissen. Emiliano wie?

Oranje schiet met scherp

Louis van Gaal en zijn gouden pik. We horen het wel vaker, maar het is weer raak dit WK. Hij wilde Qatar als groepshoofd, dus kregen we Qatar als groepshoofd. Sinds zijn aanstelling niet verliezen? Vink die ook maar af. En tijdens dit toernooi? Gemiddeld genomen hoeft Nederland dit toernooi maar 1.6 keer op doel te schieten om te scoren. Lets face it. Met Louis worden we wereldkampioen.

Nederland verloor nog nooit van Argentinië in Qatar

De laatste keer dat Nederland verloor? 27 juni 2021. Tijdens het EK speelde Nederland een dramatische wedstrijd tegen Tsjechië onder leiding van Frank de Boer. Hierna werd van Gaal aangesteld, onder hem zijn we al negentien wedstrijden ongeslagen. Herinner je je de laatste keer dat Nederland verloor van Argentinië in Qatar? Nee, wij ook niet! Dat gebeurde nog nooit. Met zo’n statistiek in je voordeel kan het niet misgaan. Azijnzeikers zullen zeggen dat Oranje nog nooit in Qatar tegen Argentinië speelde. Dat klopt. Maar dan hebben we dus ook nog nooit van ze verloren in de woestijn.

De vloek van Messi

Hij is bijna honderdvijftig jaar oud en heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Ofja, bijna alles dan. Het WK ontbreekt op Messi’s erelijst. Om bij de allergrootste ooit te horen moet hij het WK winnen. Bij zijn vijfde en laatste poging is de druk gigantisch. Bij vlagen is de aanvaller nog altijd geniaal, aanvallend tippen weinig spelers aan hem. Maar de slijtage zit er stiekem toch wel op. Meeverdedigen? Messi niet gezien. Maak daar gebruik van en je speelt in balbezit tegen tien Argentijnen. Eitje dus vrijdag.

Argentinie WK 2022

Luuk de Jong is plan Z

Geloof het of niet, Luuk de Jong is niet alleen maar mee voor de sfeer en om Truus van Gaal te vermaken. De spits is onderdeel van een belangrijk plan. Helaas voor hem is dat niet plan B, maar eerder plan Z. Momenteel staat hij laatste in de pikorde, achter Memphis Depay, Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Vincent Janssen, Xavi Simons en Wout Weghorst. Toch staan we met Luuk op de bank al 1-0 voor. De spits kan beter koppen dan wie dan ook en gold bij FC Barcelona, redelijk succesvol, als plan B. Een slotoffensief met Luuk is een garantie op succes.

Bookmakers denken anders

Voor ons Nederlanders staat het vast dat Oranje de favoriet is vrijdag. De bookmakers denken daar iets anders over. Zij zien Argentinië als favoriet. Voor een overwinning van het Nederlands elftal krijg je dan ook 3.55 keer je inleg terug. Bij gelijkspel is dat 3.20 en bij winst voor de Argentijnen ‘slechts’ 2.25.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.