actueel background image

Zoet of Cillessen: de ideale doelman Oranje

03 mrt 2016 | 05:56 0

Door een blessure van Jasper Cillessen stond Jeroen Zoet onder de lat bij Oranje in de oefenwedstrijd tegen Engeland. Zoet maakt de laatste tijd indruk bij PSV. Vooral zijn uitstekende prestaties tegen Atlético Madrid maakte indruk. En ook tegen Engeland deed de keeper het goed. Gaat hij de vaste doelman van Oranje, Jasper Cillessen, voorbij?

Cillessen tegenover Zoet

Zowel Cillessen als Zoet keepten tijdens de afgelopen twee oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. Volgens chef-sport van de NOS, Arno Vermeulen, kruipt Jeroen Zoet steeds meer naar Cillessen in de strijd om eerste keeper van Oranje. Volgens Vermeulen oogde Zoet in zijn optreden tegen Engeland (2-1 winst) een stuk sterker dan Jasper Cillessen in de wedstrijd tegen Frankrijk (2-3 verlies). ‘Ze zijn aan elkaar gewaagd, maar ik vind Zoet momenteel meer uitstralen dan Cillessen.

Statistische vergelijking

Na 28 speelrondes in de Eredivisie valt er een goede balans op te maken tussen de prestaties van de doelmannen van Ajax en PSV. Jeroen Zoet kreeg dit seizoen 27 doelpunten tegen bij de Eindhovense club. Statistisch gezien doet Jasper Cillessen het dit seizoen beter bij Ajax. De doelman kreeg er in hetzelfde aantal wedstrijden 18 tegen.

Bij Oranje is Cillessen al jaren de eerste doelman. Zo was de doelman er in 2010 bij op het WK toen Oranje eindigde op een verdienstelijke derde plek. Waar wij tijdens het WK ook nog genoten van de verrichtingen van doelman Tim Krul, is het voor Arno Vermeulen nu helder wie de tweede vaste eerste keepers zijn.

‘Lang leefde ons land met het idee dat er na Cillessen veel ruimte was tussen hem en tweede keeper. Tim Krul, Kenneth Vermeer, Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg. Over Stekelenburg hoeven we niet eens te praten, maar de verhoudingen zijn, vooral na Atlético-PSV, volledig veranderd’, aldus Vermeulen.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.