actueel background image

Wuytens kiest Lommel SK, Nederlandse clubs oefenen in augustus

29 jun 2020 | 17:53 0

De transferperiode komt heel langzaam opgang. De professionele voetbalclubs beleven een financieel moeilijke tijd en moeten op de centen letten. Lommel SK wist een grote slag te slaan door Stijn Wuytens transfervrij te contracteren. Het werd afgelopen week ook bekend dat de Nederlandse clubs in de maand augustus tegen elkaar uitkomen in oefenwedstrijden.

Nederlandse clubs oefenen in augustus

De Nederlandse voetbalclubs hebben groen licht gekregen om in augustus oefenwedstrijden af te werken. De vriendschappelijke wedstrijden worden in de maand voor de start van het nieuwe seizoen gespeeld. Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint in september. De clubs uit de Eredivisie komen tegen elkaar uit, datzelfde geldt voor de voetbalclubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Alle wedstrijden worden live uitgezonden op FOX Sports.

Eerder werd ook al bekend dat de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie gespeeld mogen worden met de aanwezigheid van supporters. De clubs moeten wel rekening houden met de anderhalve meter regel.

Wuytens kiest voor Lommel SK

Stijn Wuytens heeft voor een bijzonder avontuur gekozen in België. De 30-jarige verdediger vertrok bij AZ, nadat hij een nieuw contract had afgeslagen. De transfervrije speler besloot om een contract te tekenen bij de Belgische club Lommel SK. Een opmerkelijke overstap, aangezien Lommel SK momenteel uitkomt op het tweede niveau. Kortgeleden gaf AZ-directeur Max Huiberts aan dat Wuytens op zoek was naar een buitenlands avontuur. Wuytens heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij Lommel SK.

Wuytens begon zijn professionele voetbalcarrière bij PSV, waar hij in het seizoen 2008/2009 zijn debuut maakte. Naast de Eindhovense club speelde de Belg ook voor De Graafschap, Beerschot en Willem II. In 2015 werd Wuytens aangetrokken door AZ. In Alkmaar speelde de verdediger vijf seizoenen en kwam hij tot 106 wedstrijden. Wuytens is de eerste nieuwe aanwinst van Lommel SK.

 

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.