Club

Lommel SK

Land:
België
Opgericht:
1937 / 2003
Competitie:
Coach:
Peter Maes
Locatie:
Lommel
Stadion:
Soevereinstadion
Veld:
Gras
Capaciteit:
8.000

Programma Lommel SK

Check hier alle wedstrijden van Lommel SK die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag Lommel SK

Elke wedstrijduitslag van Lommel SK vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Lommel SK in de Proximus League. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Lommel United actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Lommel SK

Lommel SK selectie

Socials
@lommelskofficial
Posts
Volgers
Volgend

In 2003 ging het oorspronkelijke Lommel SK failliet, maar dankzij de fusie met Koninklijke Vlug en Vrij Overpelt-Fabriek ging niet alles definitief verloren. De nieuwe fusieclub heette eerst KVSK United Overpelt-Lommel. In 2010 werd een derde partij binnenboord gehaald: KFC Racing Mol-Wezel. De naam werd veranderd in Lommel United. In 2017 kwam er wederom een wijziging, ditmaal naar Lommel SK.

De opmars van Lommel SK naar de Tweede Klasse

De fusieclub schreef zich in op het stamnummer (het administratieve nummer bij de Belgische bond) van Overpelt en ging spelen in het stadion van Lommel. Het seizoen 2003-2004 was het debuutjaar van KVSK en dat verliep niet slecht. In de Derde Klasse werd beslag gelegd op plek twee en in de eindronde werd een rondje overleefd voordat Turnhout te sterk was. In het tweede seizoen werd directe promotie gerealiseerd.

Vervolgens ging de nieuwe club tot het meubilair behoren van de Tweede Klasse. Het debuut was sterk met plek twee en via de eindronde bijna promotie, daarna kwam er een forse terugval naar plek vijftien. Nog driemaal verscheen onder de eindstreek de tweede plek, waarbij viermaal deel werd genomen aan de eindronde.

Proximus League

In 2016 ging de structuur van de Belgische competitie op de schop en werd het op één na hoogste niveau omgedoopt tot Proximus League. Voor het toenmalige Lommel United pakte dat niet zo goed uit: het werd achtste en laatste en degradeerde naar de eerste klasse amateurs. De terugkeer geschiedde direct. Onder de vertrouwde naam Lommel SK werd de tweede plek bezet. Aangezien kampioen Royal Knokke FC geen proflicentie aanvroeg, mocht Lommel promoveren.

Het seizoen 2018-2019 eindigde op de zesde plek van de Proximus League. In de zogeheten playdowns lukte het nog net om degradatie te voorkomen.

De bekendste spelers van Lommel SK

Kennelijk is het goed toeven in Lommel, want diverse spelers bleven de club jarenlang trouw en hoopten de wedstrijden op. Wouter Scheelen spant de kroon met 240 duels, Glenn Neven zou hem de komende jaren nog in kunnen halen. Clubtopscorer is de Nederlander Jeroen Ketting, die na zijn jaren bij Lommel het probeerde bij PEC Zwolle. Inkomende en uitgaande spelers bewegen bij Lommel in regel transfervrij. In 2019 werd er in dat licht een opmerkelijk verkoopsucces geboekt: Leonardo Rocha ging naar KAS Eupen voor vijf ton.

De trainers van Lommel SK

De eerste trainer van de fusieclub was een klinkende naam: Franky Van der Elst, de voormalige stofzuiger van Club Brugge en de Rode Duivels. Zijn opvolger was ook een voormalige international, al kwam Philip Haagdoren niet verder dan één cap voor België. Nog meer markante figuren volgden, zoals Stijn Vreven en de voormalige Ajacied Walter Meeuws. In 2019 werd voor het eerst een buitenlandse trainer aangetrokken, de IJslander Stefan Gislason.

De nabije toekomst van Lommel SK

Lommel is een van de kleinere profclubs en het gemiddeld aantal bezoekers daalde van ruim 3.000 in 2005 naar minder dan 2.000, terwijl er zo goed als geen transferbudget is. De kans is dus groot dat Lommel niet jaarlijks present kan blijven in de Proximus League.