actueel background image

Wint NAC Breda de beker in 2020?

21 feb 2020 | 09:27 0

NAC Breda maakt een bijzonder seizoen door met wisselvallige resultaten. De club staat momenteel op de 6e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 43 punten. Directe promotie lijkt onhaalbaar voor de Brabantse club, maar gelukkig liggen er nog voldoende kansen in de play-offs promotie/degradatie. NAC Breda heeft het seizoen wel al veel glans gegeven door prachtige resultaten te boeken in de KNVB Beker. Op 5 maart 2020 speelt de ploeg in de halve finale tegen Feyenoord in De Kuip. Zou het kunnen dat NAC Breda er dit seizoen met de beker vandoor gaat? We bekijken de resultaten en verwachtingen in dit artikel.

NAC Breda stunt in de KNVB Beker

NAC Breda heeft een geweldige tijd achter de rug in het KNVB bekertoernooi. De club begon het bekeravontuur met een 3-2 thuisoverwinning op Eredivisieclub FC Emmen. Een ronde verder had NAC het lastig op bezoek bij Sparta Nijkerk. In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, maar dankzij een treffer van Huseyin Dogan (94e minuut) plaatste NAC zich voor de achtste finales.

In de achtste finales won NAC Breda in eigen huis verrassend met 2-0 van PSV. De treffers kwamen op naam van Othman Boussaid en Ivan Ilic. Na deze enorme stunt werd ook titelkandidaat AZ met 1-3 te kijk gezet in het AFAS Stadion. De doelpunten werden gemaakt door Mounir El Allouchi, Robin Schouten en Javier Noblejas.

Halve finale tegen Feyenoord

De club uit Breda heeft nog één stunt nodig om zich te kwalificeren voor de finale van de KNVB Beker. NAC gaat in de halve finale op bezoek bij Feyenoord in De Kuip. In 2005 en 2008 stonden de beide clubs ook al tegenover elkaar in het bekertoernooi. In 2005 won Feyenoord met 4-0 van NAC Breda in de kwartfinale en drie jaar later wonnen de Rotterdammers opnieuw met 2-0 in de halve finale.

Feyenoord speelde sinds 1999 maar liefst 21 thuiswedstrijden tegen NAC Breda. Feyenoord won 16 van de 21 wedstrijden, terwijl NAC Breda slechts tweemaal de volle buit pakte. In 2017 won NAC voor de laatste keer bij Feyenoord. Destijds eindigde het duel in 0-2 door doelpunten van Giovanni Korte en Enevoldsen. Korte speelt momenteel bij SC Cambuur, terwijl Enevoldsen bij het Amerikaanse Orange County speelt. De doelpuntenmakers van die wedstrijd in 2017 zijn er dus niet bij.

Uit-kaarten uitverkocht

De halve finale tussen Feyenoord en NAC wordt op 5 maart 2020 gespeeld. De tickets voor de uit-supporters waren binnen enkele seconden uitverkocht. Er reizen 1200 supporters mee met de ploeg naar De Kuip. In het eigen Rat Verlegh Stadion zal de halve finale op een groot scherm worden uitgezonden.

Tegenstander in de bekerfinale

NAC Breda krijgt nog een zware kluif aan Feyenoord, maar er bestaat een kans dat de ploeg zich plaatst voor de bekerfinale. In de andere halve finale gaat Ajax op bezoek bij FC Utrecht. De koploper van de Eredivisie wist drie van de laatste elf uitduels in Utrecht te winnen. Opvallend genoeg won FC Utrecht vier van de elf thuisduels tegen Ajax. In december 2015 wonnen de Domstedelingen voor de laatste keer in eigen huis van Ajax. De Amsterdammers wonnen in december 2018 nog met 1-3 in de Galgenwaard.

Mocht NAC Breda van Feyenoord winnen, dan verwachten wij dat de ploeg tegenover Ajax staat in de finale. Dat zou nóg een moeilijkere tegenstander zijn dan NAC Breda al getroffen heeft in de beker. De ploeg verkeert in goede vorm en staat op de eerste plaats in de Eredivisie. Wellicht dat 2020 het jaar is dat NAC Breda alle topclubs verslaat in de beker.

De bekerfinale wordt gespeeld op zondag 19 april 2020. Traditiegetrouw vindt deze plaats in de Kuip, thuishaven van Feyenoord in Rotterdam.

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de knvb beker is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.