actueel background image

Wiegman verlaat Oranje en vertrekt naar Engeland

14 aug 2020 | 12:06 0

Sarina Wiegman zal vandaag een contract gaan tekenen bij de Engelse voetbalbond. De huidige bondscoach van het Nederlandse vrouwenelftal zal volgens ‘Sky Sports’ de opvolgster worden van Phil Neville. Wiegman zal vanaf volgend jaar zomer de functie van bondscoach bij de Engelse vrouwenploeg op zich gaan nemen. Wiegman zal een jaarsalaris van ruim 450.000 euro per jaar gaan verdienen in Engeland. De bondscoach heeft nog een éénjarig contract bij de KNVB en zal eerst nog met de Oranje Leeuwinnen naar de Olympische Spelen gaan.

sarina wiegman

Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com

KNVB is verrast

De KNVB zou eerder al contractbesprekingen hebben gevoerd met Wiegman. Beide partijen zouden hierbij de intentie hebben uitgesproken om de verbintenis te verlengen. Het tweede gesprek stond nog op de planning. Echter zal Wiegman op vrijdag 14 augustus 2020 al worden vastgelegd door de Engelse voetbalbond. De KNVB wilde verder geen uitspraken doen en wacht de ontwikkelingen verder af. Het management van de trainster weigerde ook om een reactie te geven. Echter worden de signalen steeds sterker dat Wiegman haar carrière zal vervolgen in Engeland.

Oranje Vrouwen naar de Olympische Spelen

Wiegman wist met de Oranje Vrouwen het EK in eigen land te winnen en de finale te bereiken van het WK-voetbal. De geweldige prestatie op het Wereldkampioenschap leverde het Nederlands vrouwenelftal een ticket op voor de Olympische Spelen in Japan. Het EK voetbal voor vrouwenteams zal in 2022 plaatsvinden in Engeland.

betcity logo

BetCity

8.3

€20 welkomstbonus – Bookmaker met  NL licentie

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.