actueel background image

Wankelend Liverpool ontvangt Ajax thuis op Anfield

13 sep 2022 | 13:42 0

Dinsdagavond 13 september 2022 om 21:00 uur staat de kraker in poule A van de UEFA Champions League tussen twee Europese grootmachten op het programma. Liverpool ontvangt thuis Ajax. Liverpool bevindt zich momenteel in de hoek waar de klappen vallen terwijl Ajax de groepsfase juist erg voortvarend is begonnen. Hieronder treft je een korte voorbeschouwing. 

Vooruitblik op de wedstrijd

Het zou een goede instinker vraag kunnen zijn tijdens een pub quiz met vrienden of collega’s: Hoe vaak speelde Liverpool en Ajax tegen elkaar? Grote kans dat er veel zijn die dit aantal onderlinge duels veel te hoog in zouden schatten. Een schamele vijf keer troffen de clubs elkaar waardoor de historie en de statistieken in de onderlinge duels vrij beperkt zijn. De laatste twee ontmoetingen waren ook in de groepsfase van de UEFA Champions League tijdens het seizoen 2020/2021. In die twee groepswedstrijden won Liverpool twee keer van Ajax met 1-0. Ondanks dat Liverpool het thuisvoordeel heeft, schatten wij in dat Ajax in deze topvorm, voor een daverende verrassing kan zorgen en de overwinning uit het vuur sleept.

100 x de inzet

Betcity heeft tot de aanvang een speciale odds boost. Spelers kunnen 100 keer hun inzet krijgen (max 1 euro). Maak een account aan en bekijk de odds boost

Liverpool jaagt op eerherstel

Liverpool zal dinsdagavond echter tot op het bot gemotiveerd zijn om de 3 punten in Liverpool te houden. Afgelopen weekend hebben de mannen van trainer Jürgen Klopp nog geen kans gekregen om zich te revancheren voor het beschamende 4-1 verlies bij Napoli doordat alle Premier League wedstrijden waren afgelast in verband met het overlijden van koningin Elizabeth. De wedstrijd tegen Ajax gaat echter wél door en dus zullen ze er thuis vol op klappen tegen Ajax. Ook in de Premier League staat Liverpool op een voor Liverpool onwaarde plek, namelijk 7de met nog maar 9 punten uit 6 wedstrijden. Voor de sterkhouders zoals Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Roberto Firmino wordt het hoog tijd om op te staan en te zorgen dat het tij voor hun club gat keren!

Houdt Ajax de huidige topvorm vast?

Zo slecht als Liverpool dit seizoen is begonnen, zo lekker zijn de Ajacieden bezig. Onder leiding van de nieuwe trainer Alfred Schreuder loopt het soepel. Rangers FC werd met overtuigend spel vorige week woensdag in de Arena van de mat gespeeld. Afgelopen zaterdag was Heerenveen het volgende slachtoffer in de rij. Schreuder kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie en heeft keuze te over op het middenveld en in de aanval. De verwachting is dat de man in vorm, Mohammed Kudus, weer de voorkeur krijgt boven Brian Brobbey in de spits. Ajax zal er alles aan doen om het momenteel kwetsbare Liverpool te verslaan. 

 

Statistieken

  • Liverpool speelde in haar historie slechts 5 duels tegen Ajax
  • Liverpool won 2 duels van Ajax en verloor 1 duel, 2 duels eindigde in een gelijkspel 
  • Liverpool heeft maar liefst 6 keer de Champions League gewonnen, de laatste keer was in 2019 
  • Liverpool speelde de afgelopen editie van de Champions League nog de finale tegen Real Madrid, ze verloren met 1 – 0 
  • Ajax heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase gewonnen met 4 – 0 tegen Rangers FC 
  • Ajax won in 1966 met 5 – 1 van Liverpool 
  • Ajax heeft onderling vaker gescoord dan Liverpool, Ajax heeft 7 keer gescoord en Liverpool heeft maar 5 keer gescoord tegen Ajax 
  • Ajax heeft in de laatste 5 wedstrijden geen tegendoelpunten gekregen 

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
01-12-2020
Liverpool – Ajax
1 – 0
21-10-2020
Ajax – Liverpool
0 – 1
01-08-2003
Liverpool – Ajax
0 – 0
14-12-1966
Liverpool – Ajax
2 – 2
07-12-1966
Ajax – Liverpool
5 – 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.