actueel background image

Voorbeschouwing: Willem II moet doen wat FC Utrecht niet kon

16 sep 2020 | 15:29 0

Willem II keert na 15 jaar weer terug in Europa. De Tilburgse club eindigde vorig seizoen op de 5e plaats in de Eredivisie, wat een ticket voor de tweede voorronde van de UEFA Europa League opleverde. Willem II start het Europese seizoen met een uitwedstrijd bij Progrés Niedercorn. De club uit Luxemburg eindigde vorig seizoen op de 2e plaats in de eigen competitie. FC Utrecht werd in 2013 door het Luxemburgse FC Differdange 03 uitgeschakeld, kan Willem II zo’n blunder voorkomen?

Vooruitblik

De wedstrijd tussen Progrés Niedercorn en Willem II zal worden beslist over één wedstrijd. De Luxemburgse club heeft het thuisvoordeel, maar Willem II beschikt over veel meer kwaliteit. Wij verwachten niet dat de Tilburgers zich laten foppen door de semiprofs. Een eenvoudige 1-3 overwinning is zeker een mogelijkheid!

Progrés staat voor een zware opdracht

Progrés Niedercorn speelt woensdagavond weliswaar een thuiswedstrijd, het moest toch uitwijken naar het stadion van de grootste concurrent FC Differdange 03. Het eigen stadion voldoet niet aan de eisen van de UEFA. De ploeg speelde afgelopen weekend toevalligerwijs een uitduel bij Differdange en ging met 1-2 onderuit. Progrés Niedercorn speelt voor de vierde keer op rij mee in de voorrondes van de UEFA Europa League, maar wist geen enkele keer de tweede ronde te overleven. Dit jaar werd er in de eerste ronde knap met 3-0 gewonnen van FC Zeta.

Willem II kan zich geen fout veroorloven

Willem II kan het Nederlands voetbal een geweldige dienst verlenen door te winnen in Luxemburg. De Tilburgse club mag zichzelf favoriet noemen. Dat zegt echter niet veel in het professionele voetbal. Willem II wist vorig seizoen voor grote stunts te zorgen en moet zichzelf nu belonen met een Europese overwinning. In 2005 was AS Monaco in de voorrondes veel te sterk, maar de nummer twee van Luxemburg moet goed te doen zijn. Afgelopen weekend verloor Willem II nog met 2-0 bij sc Heerenveen, al leek het er sterk op dat veel spelers met hun hoofd al bij de Europa League zaten.

Statistieken

– Willem II eindigde vorig seizoen op de 5e plaats in de Eredivisie
– Willem II verloor vorig weekend met 2-0 bij sc Heerenveen
– Willem II kwam in drie van de laatste zes duels minimaal tweemaal tot scoren
– Progrés Niedercorn eindigde vorig seizoen op de 2e plaats in de Nationaldivision
– Progrés Niedercorn werd in de laatste drie seizoenen uitgeschakeld in de 2e voorronde
– Progrés Niedercorn kwam in de laatste 16 duels tot scoren

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.