actueel background image

Voorbeschouwing: St. Gallen ontvangt FC Zürich (25 juni 2020)

25 jun 2020 | 11:50 0

In de Zwitserse voetbalcompetitie is het ongekend spannend. De topclub Young Boys leek lange tijd op weg te zijn richting de landstitel, maar St. Gallen staat momenteel op de 1e plaats. De oudste club van het land heeft evenveel punten als Young Boys, maar een beter doelsaldo. St. Gallen heeft de titelrace in eigen hand.

Donderdagavond 25 juni treedt koploper St. Gallen om 20:30 uur aan tegen FC Zürich. Laat dat nu net de angstgegner van St. Gallen zijn. Lees de volledige voorbeschouwing hieronder.

Vooruitblik

St. Gallen zal zeer gemotiveerd aan de start verschijnen. Hoewel het de laatste twee wedstrijden tegen FC Zürich verloor, zien wij de thuisploeg gewoon winnen. De thuisploeg heeft meer om voor te spelen en dat maakt een enorm verschil. Wij verwachten minimaal vier doelpunten in deze Zwitserse kraker.

St. Gallen is de verrassing van het seizoen

St. Gallen staat momenteel bovenaan in de Super League. De ploeg wist 48 punten te pakken uit 24 wedstrijden en staat op een gedeelde eerste plaats met Young Boys. St. Gallen is de verrassing van het huidige voetbalseizoen, simpelweg omdat niemand de ploeg als titelkandidaat had voorspeld.

Overigens boekte St. Gallen meer succes in uitwedstrijden dan in het eigen stadion. De ploeg pakte 25 punten in 12 uitduels, terwijl het in de 12 thuiswedstrijden ‘slechts’ 23 punten wist te veroveren. Desondanks kan de oudste club van Zwitserland zomaar een enorme stap zetten richting het landskampioenschap.

FC Zürich vecht voor een Europees ticket

FC Zürich staat momenteel op de 6e plaats in de Zwitserse competitie. De ploeg kan nog een Europees ticket veroveren, maar de achterstand op de 4e plek bedraagt zes punten. Het zal een hele moeilijk opgave worden en eigenlijk is het seizoen al zo goed als over voor FC Zürich.

Eerder dit seizoen won de ploeg wel al tweemaal van de koploper, namelijk met 1-3 en 2-1. Een nieuwe stunt zou de competitie nog wel eens bijzonder spannend kunnen maken, maar het zou een mokerslag betekenen voor St. Gallen.

Statistieken

– St. Gallen staat op de 1e plaats met 48 punten, FC Zürich staat op de 6e plaats met 32 punten
– St. Gallen kwam al 53 keer tot scoren dit seizoen
– In driekwart van alle wedstrijden van St. Gallen dit seizoen kwamen beide clubs tot scoren
– FC Zürich won eerder dit seizoen beide wedstrijden tegen St. Gallen
– FC Zürich scoorde vijf doelpunten dit seizoen tegen de koploper
– FC Zürich incasseerde dit seizoen al 48 tegendoelpunten

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.