Club

Young Boys

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Zwitserland
Competitie:
Super League
Locatie:
Bern

Programma Young Boys

Standen

Uitslag Young Boys

Young Boys selectie

Alles over BSC Young Boys

De Zwitserse voetbalclub BSC Young Boys komt uit de stad Bern. De club kent als volledige naam ‘Berner Sportclub Young Boys 1898’. De club speelt traditiegetrouw in een geel en zwartgekleurd tenue. BSC Young Boys is actief in meerdere sporttakken, waaronder bowlen en hockey. Het voetbalelftal van de Zwitserse sportvereniging is het meest succesvol. BSC Young Boys werd 14 keer landskampioen en wist zevenmaal het nationale bekertoernooi te winnen. In 1959 bereikte de club de halve finale van de Europacup I.

Landstitel in de beginfase

BSC Young Boys wist in 1903 de eerste landstitel in de clubhistorie te veroveren. Tussen 1909 en 1911 werd de voetbalclubs driemaal kampioen van Zwitserland. In 1925 besloot de club te verhuizen naar het Wankdorfstadion. Daarnaast werd ook de naam van de club aangepast, FC Young Boys werd ingewisseld voor BSC Young Boys. De reden daarachter was dat de club bekend wilde staan als meer dan alleen een voetbalvereniging.

Nieuwe landstitels en degradatie

BSC Young Boys kende nieuwe hoogtijdagen in de jaren vijftig. De Zwitserse club won tweemaal de beker en won tussen 1957 en 1960 maar liefst vier landstitels. Daarna bleef het een hele lange tijd stil rondom de club. In 1997 beleefde BSC Young Boys een zware tijd, aangezien de ploeg degradeerde uit het hoogste niveau. Drie seizoenen later slaagde BSC Young Boys erin om weer terug te keren in de hoogste competitie.

Gouden tijd voor BSC Young Boys

In 2018 konden de supporters van BSC Young Boys weer een feestje vieren. De club won na 32 jaar weer een keer de landstitel in Zwitserland. Er werd een einde gemaakt aan de zegereeks van concurrent FC Basel, dat namelijk achtmaal op rij de titel won. In 2019 en 2020 werd de landstitel wederom gewonnen. Hierdoor kwam het totaal aantal landstitels op 14 stuks.

Prijzenkast

BSC Young Boys won 14 keer de landstitel, onder andere in 1960, 1986 en 2020. Daarnaast werd zeven keer de Zwitserse beker gewonnen en één keer de Zwitserse Supercup. In 1976 schreef de voetbalclub ook de Ligacup op zijn naam. In 1974 werd de Alpencup gewonnen door Young Boys.

Stadion Wankdorf in Bern

BSC Young Boys speelt zijn thuiswedstrijden in het Stadion Wankdorf in Bern. Het voetbalstadion ging voor de zomer van 2020 nog voort onder de naam ‘Stade de Suisse Wankdorf Bern’. Gedurende het EK 2008 werden er in het voetbalstadion een drietal wedstrijden gespeeld. Het Stadion Wankdorf beschikt over een capaciteit van 31.781 toeschouwers.