actueel background image

Voorbeschouwing: Spanje – Duitsland (17 november 2020)

17 nov 2020 | 14:01 0

Dinsdagavond 17 november 2020 gaan Spanje en Duitsland uitmaken wie zich kwalificeert voor de UEFA Nations League Finals. In League A (groep 4) gaan de Duitsers momenteel aan kop, maar het verschil met nummer twee Spanje is slechts één punt. De nationale Spaanse voetbalploeg kan in de laatste speelronde alsnog de koppositie overnemen, maar dan zal het wel moeten winnen in eigen land. Een hels karwei, want het loopt de laatste tijd een stuk beter bij de bezoekende ploeg.

Vooruitblik

Spanje is niet meer wat het geweest is en lijkt zoekende naar de juiste samenstelling. De bookmakers denken dat Spanje de favoriet is, maar daar lijkt het juist niet op. De Spaanse voetbalploeg moet het veelal doen met gelijke spelen. In de vorige speelronde faalde Sergio Ramos tweemaal vanaf elf meter, waardoor er ook tegen Zwitserland geen overwinning werd geboekt. Duitsland won wel twee wedstrijden in de afgelopen week en beschikt over een sterke selectie. Wij verwachten dan ook een spannend duel waarin Duitsland aan het langste eind zal trekken.

Spanje zoekt naar de juiste vorm

De Spaanse nationale voetbalploeg speelde onlangs nog een oefenwedstrijd tegen Nederland in de Johan Cruijff Arena. Spanje kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en mazzelde nog toen Memphis Depay een opgelegde kans miste. Tegen Zwitserland was Spanje duidelijk de betere ploeg, alleen werden er twee strafschoppen gemist. Spanje wacht hierdoor al drie wedstrijd op rij op een overwinning. Duitsland profiteerde en nam de koppositie over van Spanje. In de laatste drie onderlinge duels werd er tweemaal gelijkgespeeld en één keer wonnen de Duitsers. Daarnaast mist Spanje ook basiskrachten zoals Ansu Fati, Jesús Navas, José Gaya en Sergio Busquets.

Duitsland heeft genoeg aan één punt

Duitsland verliest niet snel en heeft juist vanavond genoeg aan een gelijkspel. De Duitsers pakte negen punten uit de laatste vijf wedstrijden. Er werd slechts tweemaal gewonnen en in beide gevallen tegen Oekraïne. Tegen Zwitserland moest Duitsland tot tweemaal toe genoegen nemen met een puntendeling. Afgelopen weekend won Duitsland met 3-1 van Oekraïne, mede door twee geweldige treffers van Timo Werner. Duitsland mist Joshua Kimmich, terwijl verdediger Rudiger is geschorst. De PSV-verdediger Philipp Max zal hoogstwaarschijnlijk weer in de basis starten tegen Spanje.

Statistieken

– Spanje won één van de laatste vijf interlands
– In de laatste vijf interlands van Spanje vielen er slechts vijf doelpunten
– In de laatste twee duels van Spanje kwamen beide landen tot scoren
– Spanje won twee van de laatste interlands tegen Duitsland
– Spanje won in 2010 voor het laatst van Duitsland
– Duitsland verloor geen van de laatste 12 interlands
– Duitsland incasseerde acht tegendoelpunten in de laatste vijf interlands
– Duitsland won drie van de laatste vier interlands
– Duitsland scoorde zeven doelpunten in de laatste drie interlands

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.