actueel background image

Oefenduel: Nederland – Spanje (11 november 2020)

11 nov 2020 | 08:37 0

Woensdag 11 november 2020 speelt het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Spanje. De wedstrijd wordt om 20:45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. Vanzelfsprekend zijn er geen toeschouwers aanwezig in het stadion van Ajax. De wedstrijd bekijk je live op NPO 3 of via de livestream van NOS. De voorbeschouwing start al om 20:20 uur.

Nederland en Spanje speelden in het verleden al 12 wedstrijden tegen elkaar. Oranje won zesmaal en de Spanjaarden waren vijf keer het sterkste. Spanje won de finale van het WK 2010 na verlenging van Nederland, terwijl Oranje op het WK 2014 revanche nam met een 5-1 overwinning.

Vooruitblik

Nederland en Spanje zijn beiden wel toe aan een overwinning. De beide landen maken niet de beste periode door en kunnen daar woensdagavond een einde aan gaan maken. Echter voorzien wij eerder een gelijkspel. Zowel Spanje als Nederland komen minimaal één keer tot scoren in de Johan Cruijff Arena.

Nederland zit in een mindere fase

Het Nederlands elftal zit momenteel in een wat mindere fase. Oranje wist geen van de laatste vier interlands in een overwinning om te zetten. Er werd in eigen land verloren van Italië (0-1) en Mexico (0-1). Daarnaast kwam Oranje ook niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Bosnië & Herzegovina en werd er met 1-1 gelijkgespeeld in Italië. In de periode voor die interlands was Nederland al zeven wedstrijden op rij ongeslagen en won het zes interlands. In 2015 won Nederland in eigen land een oefenwedstrijd tegen Spanje met 2-0. Steven de Vrij en Davy Klaassen zorgde destijds voor de doelpunten.

Oranje kan woensdag niet beschikken over eerste doelman Jasper Cillessen. Hoogstwaarschijnlijk zal Marco Bizot het doel gaan verdedigen. Daarnaast mist Oranje natuurlijk ook aanvoerder Virgil van Dijk, hij kampt met een langdurige blessure.

Spanje presteert wisselvallig

Het Spaanse elftal won twee van de laatste vijf interlands. De Spanjaarden waren te sterk voor Oekraïne (4-0) en Zwitserland (1-0). De laatste interland ging verloren op bezoek bij Oekraïne (1-0). Tussendoor werd er nog gelijkgespeeld tegen Portugal (0-0). In uitwedstrijden draait de ploeg wat minder en wist geen van de laatste vijf uitduels te winnen.

De Spaanse bondscoach heeft de bekenden namen geselecteerd voor de oefeninterland tegen Oranje. Echter zijn ook middenvelder Koke en aanvaller Morata weer van de partij. De Atlético-middenvelder Marcos Llorente mag hopen op zijn debuut in de nationale selectie.

Statistieken

– Nederland wist geen van de laatste vier interlands te winnen
– Nederland scoorde één doelpunt in de laatste vier interlands
– Nederland verloor de laatste twee thuiswedstrijden
– Nederland scoorde één doelpunt in de laatste drie thuisduels
– Nederland moet doelman Jasper Cillessen missen tegen Spanje
– Spanje won twee van de laatste vijf interlands
– Spanje verloor slechts één van de laatste vijf interlands
– Spanje speelde in vier van de laatste vijf uitduels gelijk
– Spanje mist de snelle vleugelaanvaller Fati

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.