actueel background image

Voorbeschouwing: Real Madrid – Deportivo Alavés (10 juli 2020)

10 jul 2020 | 10:29 0

Vrijdagavond 9 juli 2020 kan Real Madrid wederom op vier punten voorsprong komen op FC Barcelona. De Catalaanse club won twee dagen eerder ternauwernood met 1-0 van Espanyol. Het is zaak voor de Madrilenen op geen onnodig puntverlies op te lopen. Real Madrid treft in eigen huis het kwakkelende Deportivo Alavés. Normaliter zou het een eenvoudige avond moeten worden voor de thuisploeg, maar de verrassingen volgen elkaar in rap tempo op in de La Liga.

Vooruitblik

Real Madrid kan bij een overwinning een flinke stap zetten richting de landstitel. De Koninklijke won de laatste zeven wedstrijden en zal hoogstwaarschijnlijk de zegereeks voortzetten tegen Deportivo Alavés. Wij verwachten ook dat de thuisploeg weer eens meer dan één keer tot scoren komt en de nul zal houden.

Real Madrid bezig aan imposante zegereeks

Real Madrid staat na 34 wedstrijden op de eerste plaats met 77 punten. FC Barcelona volgt met 76 punten, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld. Het kampioenschap ligt al bijna voor het oprapen, zeker als de ploeg wint van Alavés. Real Madrid pakte de volle buit in de laatste zeven competitieduels. In vijf van de laatste zes wedstrijden wist Real Madrid ook nog eens de nul te houden. Geweldige statistieken, dus het is logisch dat de thuisploeg de grote favoriet zal zijn. Overigens zijn de wedstrijden van De Koninklijke niet heel spectaculair. In de laatste zes duels werden er maximaal drie doelpunten gescoord. De laatste drie overwinningen eindigde allemaal in een saaie 1-0.

Deportivo Alavés moet uitkijken voor degradatie

Deportivo Alavés is terug te vinden op de 15e plaats in de La Liga. De ploeg pakte slechts 35 punten dit seizoen, maar lijkt degradatie toch te kunnen voorkomen. De concurrent Real Mallorca moet voor grote verrassingen gaan zorgen om het Alavés nog moeilijk te gaan maken. Desondanks is het uitkijken geblazen. Deportivo Alavés verloor de laatste vijf competitieduels. De ploeg kwam ook slechts in twee van de laatste zeven duels tot scoren. Zes van de laatste zeven wedstrijden tegen Real Madrid gingen verloren.

Statistieken

– Real Madrid staat op de 1e plaats in de La Liga met 77 punten
– Real Madrid won de laatste zeven wedstrijden in de Spaanse competitie
– Real Madrid kreeg slechts in één van de laatste zes duels een tegentreffer
– Real Madrid won de laatste drie wedstrijden met 1-0
– Deportivo Alavés staat op de 15e plaats in de La Liga met 35 punten
– Deportivo Alavés verloor zes van de laatste zeven duels tegen Real Madrid
– Deportivo Alavés verloor de laatste vijf wedstrijden in de Spaanse competitie

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.