Club

Deportivo Alavés

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Competitie:
Locatie:
Vitoria-Gasteiz

De Spaanse voetbalclub Deportivo Alavés speelt in de La Liga en komt uit in de Copa del Rey. Alle thuiswedstrijden van de club worden gespeeld in het Estadio Mendizorrotza. Volg ‘El Glorioso’ hier op de voet, je checkt onder andere de uitslagen en statistieken op deze pagina.

Programma Deportivo Alavés

Check hier alle wedstrijden van Deportivo Alavés die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Deportivo Alavés in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Deportivo Alavés

Elke wedstrijduitslag van Deportivo Alavés vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Deportivo Alavés selectie

Socials
@alavesalde
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Deportivo Alavés

Deportivo Alavés is actief op het hoogste voetbalniveau van Spanje, de Primera División. De club komt uit het Baskenland gebied waar veel professionele voetbalclubs zich bevinden. De club is opgericht in 1921 en meerdere periodes actief in de hoogste competitie. Deportivo Alavés heeft ook in de UEFA Cup een keer hoge ogen gegooid.

De club speelt zijn thuiswedstrijden in de Baskische stad Vitoria-Gasteiz. Deze stad ligt in de provincie Álava, wat de naam van de club verklaart. De Baskische club heeft een mooie historie, met onder andere een aantal Nederlandse oud-spelers.

Historie en prestaties

Toen de Primera División in 1930 werd opgericht, werd Deportivo Alavés gelijk uitgenodigd om deel te nemen. Dit niveau heeft de club een aantal seizoenen volgehouden, maar na een tijdje zakte het af. Dit zorgde ervoor dat Deportivo Alavés van 1933 tot en met 1998 slechts twee seizoenen uitkwam op het hoogste niveau.

Rond de eeuwwisseling kende de club een aantal succesvolle seizoenen, met als hoogtepunt het seizoen 2000/2001. Deportivo Alavés haalde de finale van de UEFA Cup, waarin het met 5 – 4 verloor van Liverpool FC. In 2003 degradeerde Alavés weer, maar in 2016 sloeg de club wederom de weg omhoog in. In het daaropvolgende seizoen eindigde de ploeg verrassend als negende in La Liga en bereikte het de Spaanse bekerfinale.

Bij Deportivo Alavés hebben twee bekende Nederlanders gespeeld: Jordi Cruijff en Richard Witschge. Witschge speelde er in de tijd van de succesvolle periode rond de eeuwwisseling, al kwam hij een jaar nadat de UEFA Cup-finale werd bereikt. Jordi Cruijff speelde wel mee in de verloren finale tegen Liverpool.

Stadion en fans

Deportivo Alavés speelt al sinds 1924 in het Mendizorrotza Stadion. Dit stadion is op twee andere Spaanse stadions na het oudste actieve stadion in het professionele Spaanse voetbal. Het stadion is meerdere malen gerenoveerd om te voldoen aan moderne eisen.

De grootste en meest recente renovatie vond plaats in 1999. Met deze verbouwing werd ook de capaciteit van het stadion vergroot. De club ging van twaalfduizend tot twintigduizend toeschouwers. Momenteel spelen er plannen omtrent het opnieuw vernieuwen van het stadion. De capaciteit zou in dit geval oplopen tot meer dan 32.000 toeschouwers. Hoewel de club sportief gezien zelden als topploeg geldt, heeft de club een bijzonder grote fanschare. Net als bij andere Baskische clubs, is ook bij Deportivo Alavés de Baskische identiteit alom aanwezig. Wel is deze minder sterk dan bij clubs als Athletic Bilbao en Eibar.