Club

SD Eibar

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Eibar

Volg op Voetbaluitslagen.com alle ontwikkelingen rondom de Spaanse club SD Eibar. Check het programma, de uitslagen en de statistieken van het eerste elftal.

Programma SD Eibar

Check hier alle wedstrijden van SD Eibar die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van SD Eibar. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag SD Eibar

Alle uitslagen van SD Eibar vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

SD Eibar selectie

Socials
@sdeibar
Posts
Volgers
Volgend

Alles over SD Eibar

SD Eibar is een van de kleinste en jongste clubs uit Spanje. De club heeft slechts een aantal seizoenen op het hoogste niveau gespeeld. Ondanks het feit dat de club dus niet heel veel noemenswaardige prestaties heeft geleverd, is het een mooie club met een grote en fanatieke groep supporters. SD Eibar is een van de clubs uit Baskenland.De club is volledig in handen van supporters, wat uniek is in het Spaanse voetbal en ook daarbuiten slechts zelden voorkomt. SD Eibar heeft een sterke Baskische identiteit, vergelijkbaar met Athletic Bilbao.

SD Eibar komt uit de gelijknamige stad Eibar. Eibar is een havenstad en groot geworden door de vissersindustrie. SD Eibar is vlak na de Spaanse Burgeroorlog in 1940 opgericht. De oprichting kwam voort uit de fusie tussen de clubs Deportivo Gallo en Unión Deportiva Eibarresa. In 1988 promoveerde SD Eibar van de Segunda División B, naar de Segunda División A. Eibar speelt zijn wedstrijden in de roodblauwe thuisshirts. De clubkleuren komen overeen met die van Barcelona en van Levante.

SD Eibar door de jaren heen

Na de oprichting van de club werd SD Eibar meerdere keren kampioen van de regionale divisie, maar toch lukte het in de play-off niet om te promoveren naar de Segunda División B. In 1988 lukte dit wel en twee jaar hierna promoveerde SD Eibar zelfs naar de Segunda División A, het tweede niveau van Spanje. De club degradeerde in 2005 helaas weer, waardoor het nog steeds niet was gelukt om uit te komen op het allerhoogste niveau. In 2013 kwam Eibar weer terecht op het tweede niveau en in het opvolgende seizoen werd SD Eibar kampioen. Hierdoor promoveerde de club voor het eerst in de geschiedenis naar de Primera División.

Het eerste jaar degradeerde Eibar echter gelijk weer. Door een gelukje – Elche CF werd teruggezet door financiële problemen – kon SD Eibar actief blijven op het hoogste niveau. Een van de bekendste voetballers met een historie bij SD Eibar is Xabi Alonso. Deze Spaanse grootheid heeft een roemvolle carrière achter de rug na een begin bij SD Eibar. Ook David Silva, de ster van onder andere Manchester City is zijn carrière begonnen in SD Eibar.

Stadion en fans

SD Eibar speelt zijn thuiswedstrijden in het kleinste stadion uit de Primera División. Het Estadio Municipal biedt plaats aan ruim vijfduizend toeschouwers. Het stadion is echter vaak uitverkocht, wat wedstrijden van SD Eibar gemoedelijk, maar sfeervol maakt.

Als Baskische club is de Baskische identiteit sterk aanwezig binnen zowel de club zelf als de supportersgroepen. Hoewel de club geen Baskisch beleid voert zoals Athletic Bilbao dit doet, zijn Baskische vlaggen volop aanwezig tijdens wedstrijden. Omdat de club volledig in handen is van de fans (in totaal meer dan tienduizend fans), wekt Eibar veel sympathie op in Spanje. De club staat in sterk contrast met voetbalreuzen als Real Madrid en FC Barcelona.

Grote namen bij SD Eibar

Twee grote namen in het Spaanse voetbal kwamen in het verleden uit voor SD Eibar. Xabi Alonso speelde rond de eeuwwisseling in het B-elftal van Real Sociedad. Hij werd in het volgende seizoen verhuurd aan SD Eibar. Na terugkomst keerde hij terug bij Real Sociedad, vanaf toen ging het snel voor de Spanjaard. Ook David Silva, de ster van onder andere Manchester City is zijn carrière begonnen in SD Eibar. Silva debuteerde bij Valencia op het profniveau maar deed dit in Valencia B. In het seizoen 2004/05 werd Silva door Valencia verhuurd aan SD Eibar. De Spanjaard kwam vijf keer tot scoren.