actueel background image

Voorbeschouwing: PSV – PAOK Saloniki (26 november 2020)

26 nov 2020 | 12:32 0

PSV begon vorig weekend goed aan de uitwedstrijd bij PAOK Saloniki. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft op een 0-1 voorsprong. Spits Zahavi wist een strafschop te benutten. In de tweede helft ging het echter helemaal fout. PAOK Saloniki steeg boven zichzelf uit en won alsnog met 4-1. Aanvaller Zivkovic kwam tweemaal tot scoren. PSV kan donderdagavond revanche nemen en de tweede plaats heroveren bij winst op de Grieken.

Vooruitblik

PSV is niet in beste doen en moet toch beter spel op de mat leggen. Winst is namelijk noodzaak, anders kan de ploeg de volgende ronde al bijna op zijn buik schrijven. PAOK Saloniki zal met het nodige zelfvertrouwen naar Nederland afreizen. Desondanks denken wij dat PSV anders voor de dag zal komen en een overwinning boekt in het eigen Philips Stadion. Eenvoudig zal het in ieder geval niet gaan.

PSV aast op revanche

PSV wist de ruime nederlaag bij PAOK al snel weg te spoelen. Enkele dagen later werd er gemakkelijk met 3-0 gewonnen van Willem II. Vorig weekend liep de Eindhovense club allen opnieuw tegen puntverlies aan. Een gemiste strafschop van Zahavi bleek bepalend, want er werd bij FC Twente met 1-1 gelijkgespeeld. In Europa gaat het ook niet denderend. Alle Europese wedstrijden waren toch een teleurstelling. Desondanks maakt PSV nog alle kans op de volgende ronde. Bij winst op PAOK klimt de ploeg op de ranglijst over de Griekse club heen en dan heeft het plaatsing in eigen hand.

Wisselvallige prestaties van PAOK

PAOK Saloniki wist in de tweede helft met gemak tot scoren te komen tegen PSV. De 4-1 nederlaag was terecht, maar ook de Griekse ploeg speelt dit seizoen geen geweldig voetbal. Normaliter zou PSV dan ook over meer kwaliteit beschikken en een niveautje te hoog moeten zijn. De Grieken presteren wisselvallig. Er werd weliswaar gewonnen van PSV, de ploeg speelde ook gelijk tegen het nietige Omonia Nicosia. PAOK leunt op de sterkhouders Vierinha en Zivkovic.

Statistieken

– PSV kwam in alle groepswedstrijden tot scoren
– In vier van de laatste vijf duels van PSV werd er drie keer of vaker gescoord
– PSV won vier van de laatste vijf duels in eigen huis
– PSV staat op de 3e plaats in de poule met 3 punten
– PAOK Saloniki staat op de 2e plaats in de poule met 5 punten
– PAOK Saloniki won drie van de laatste acht uitduels
– PAOK Saloniki won thuis met 4-1 van PSV

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.