actueel background image

Voorbeschouwing: PAOK Saloniki – PSV (5 november 2020)

05 nov 2020 | 12:44 0

Donderdagavond moet PSV een uitduel afwerken bij PAOK Saloniki. De Eindhovense club heeft een bewogen week achter de rug. De club had meermaals om uitstelling gevraagd voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag, aangezien de club kampt met veel coronagevallen. De wedstrijd ging alsnog door en PSV won overtuigend. Nu wacht er een uitduel bij PAOK Saloniki in de Europa League. Een zware wedstrijd, maar Ajax wist vorig seizoen aan te tonen dat een resultaat bij de Griekse club zeker mogelijk is.

Volg PAOK – PSV Live vanaf 18:55 uur

Vooruitblik

PAOK Saloniki is de niet de prettigste club om een Europa League-duel tegen te moeten spelen. De Griekse club beschikt misschien niet over de allerbeste selectie, maar het kan toch stunten. Defensies is PAOK uitermate sterk. PSV gaat het zwaar krijgen, maar pakt wel de volle buit in Griekenland.

Defensief sterk PAOK

PAOK Saloniki staat bekend om zijn defensieve kracht, maar normaal gesproken moet de ploeg het ook hebben van zijn trouwe aanhang. De thuiswedstrijden van de Griekse club worden vaak beschreven als een ‘heksenketel’. Duizenden fanatieke supporters helpen hun team naar de overwinning, alleen is het stadion vanavond helemaal leeg. Dat is een groot voordeel voor de bezoekende ploeg. De bekendste speler bij PAOK is Diego Biseswar, de middenvelder speelde vroeger zijn wedstrijden voor Feyenoord. In het huidige seizoen incasseerde PAOK Saloniki slechts vier tegendoelpunten, waarvan één in Europa.

PSV bijna op volle sterkte

PSV had het de laatste weken moeilijk buiten het veld. De ploeg moest een groot aantal belangrijke spelers missen vanwege het coronavirus. Nu kan trainer Schmidt weer rekenen op veel basisklanten. De Eindhovenaren missen alleen nog Dumfries en Gakpo. Afgelopen weekend won PSV van ADO Den Haag. De overwinning kwam als geroepen, aangezien de ploeg daarvoor zowel van Vitesse als Granada verloor.

Statistieken

– PAOK Saloniki verloor geen van de laatste vijf duels
– PAOK Saloniki kwam in de eerste twee groepsduels pas één keer tot scoren
– PAOK Saloniki kreeg ook slechts één doelpunt tegen in Europa
– In drie van de laatste vijf duels van PAOK scoorde beide ploegen
– PSV won afgelopen weekend van ADO Den Haag
– PSV scoorde 11 doelpunten in de laatste vijf duels
– PSV won één van de twee groepsduels
– PSV kwam in ieder duel dit seizoen tot scoren

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.