actueel background image

Voorbeschouwing: Noorwegen – Nederland (1 september 2021)

01 sep 2021 | 08:08 0

Het Nederlands Elftal heeft een bewogen periode achter de rug, waarin het zwaar teleurstelde op het EK-voetbal. Frank de Boer vertrok en Louis van Gaal keerde terug als bondscoach van Oranje. De ervaren trainer staat voor de zware taak om het team naar het WK in Qatar te loodsen. In Groep G ging Oranje al een keer onderuit tegen Turkije, waardoor het zich geen misstap meer kan veroorloven. Het uitduel bij Noorwegen is de eerste grote test, aangezien de landen beide op zes punten staan uit drie duels.

Vooruitblik

Nederland moet in de achtervolging, aangezien het één punt achterstaat op Turkije. Oranje staat op gelijke hoogte met Montenegro en Noorwegen. In de komende week kan Nederland het verschil gaan maken. Er staan namelijk een drietal interlands op het programma in de WK-kwalificatie. Het is een essentiële week waarin het verschil gemaakt zal gaan worden. De Noren beschikken over een prima en hardwerkende selectie met als absolute superster de spits Haaland van Borussia Dortmund.

Noorwegen aast op revanche

Noorwegen zag deelname aan het EK-voetbal aan zijn neus voorbijgaan en aast op revanche. De Noren beschikken over voldoende kwaliteit, maar gingen in de play-offs onderuit tegen de Servische ploeg. In de Noorse selectie ontbreken Midtsjo en Svensson, maar is wel de Feyenoorder Marcus Pedersen terug te vinden. De supersterren Odegaard en Haaland zijn eveneens van de partij. De middenvelder Sander Berge (Sheffield United) werd positief getest op corona en moet de interlandperiode aan zich voorbij laten gaan.

Noorwegen wist zich in de historie slechts driemaal te kwalificeren voor het WK-voetbal. In 1998 was het land voor de laatste keer actief op het grote eindtoernooi. Het enige wat de laatste jaren nog mist is het scorende vermogen. Dat komt mede doordat Haaland slechts éénmaal tot scoren kwam in de laatste zes interlands.

Nederland speelt 4-3-3

Bondscoach Louis van Gaal heeft al aangegeven te willen luisteren naar zijn spelers. De voorkeur van de spelersgroep is om in een 4-3-3 formatie te gaan spelen, dus dat zal woensdagavond ook gaan gebeuren. Van Gaal haalde Devyne Rensch en Tyrell Malacia bij Oranje, terwijl ook Guus Til terugkeerde in het Nederlands Elftal. Er is dan ook genoeg werk aan de winkel, want alleen de nummer één in de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2022. Na een 4-2 nederlaag bij Turkije werd er wel gewonnen van Letland (2-0) en Gibraltar (0-7). De ogen zijn aankomende woensdag gericht op het FC Barcelona-duo Memphis Depay en Frenkie de Jong. Het tweetal was al van waarde voor de Catalaanse topclub.

Statistieken

– Noorwegen verloor twee van de laatste vier interlands
– Noorwegen was niet aanwezig op het EK-voetbal 2021
– Noorwegen scoorde in zeven van de laatste acht duels maximaal één doelpunt
– Haaland scoorde één doelpunt in de laatste zes duels
– Nederland won vier van de laatste vijf interlands
– Nederland won van Letland en Gibraltar
– Nederland werd op het EK-voetbal uitgeschakeld door Tsjechië

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op het wk 2022 is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.