actueel background image

Voorbeschouwing: Noord-Macedonië – Nederland (EK 2020)

21 jun 2021 | 09:14 0

Het Nederlands voetbalelftal kan zich in alle rust voorbereiden op de laatste groepswedstrijden op het EK 2020. De ploeg wist zich dankzij overwinningen op Oekraïne (3-2) en Oostenrijk (2-0) al te verzekeren van de groepswinst. De uitkomst van de laatste wedstrijd tegen Noord-Macedonië is dan ook niet meer van belang. De Noord-Macedoniërs verloren al tweemaal en zijn normaliter uitgeschakeld. Enkel een zeer ruime overwinning op Oranje kan de ploeg mogelijk nog verder helpen in het toernooi.

Vooruitblik

Het Nederlands elftal beschikt op iedere positie over meer kwaliteit en zou de wedstrijd met een ruim verschil moeten kunnen winnen. Het is de laatste wedstrijd van Oranje in eigen land en dat moet natuurlijk een feestje worden. Bondscoach Frank de Boer lijkt vast te houden aan zijn 5-3-2 tactiek en zal enkele basisspelers sparen. Desondanks moet Oranje over Noord-Macedonië heen kunnen lopen en minimaal drie keer moeten kunnen scoren.

Noord-Macedonië speelt voor de eer

Noord-Macedonië wist dat de volgende ronde behalen een moeilijke opdracht zou gaan worden en dat bleek uiteindelijk ook in de eerste twee groepsduels. Er werd met 3-1 verloren van Oostenrijk, ondanks een treffer van de sterspeler Pandev. Noord-Macedonië had ook weinig in te brengen tegen Oekraïne, maar het verloor slechts met 2-1. De ploeg kan wel tegenstand bieden, maar het kwaliteitsgebrek is duidelijk zichtbaar. Opmerkelijk genoeg wist Noord-Macedonië onlangs wel met 1-2 te winnen bij Duitsland in de WK-kwalificatie. Het is dus nog maar de vraag met welke instelling de bezoekers het veld zullen betreden. Wij verwachten dat Noord-Macedonië voor een harde wedstrijd zal gaan zorgen met veel overtredingen.

De Boer kan basiskrachten sparen

Nederland zit in een ideale situatie en kan de laatste wedstrijd belangrijke spelers gaan sparen. De kans lijkt groot dat enkele reservespelers speeltijd gaan krijgen, waaronder Donyell Malen, Nathan Aké en Owen Wijndal. Hoogstwaarschijnlijk zal de 5-3-2 tactiek van kracht blijven. Oranje won met 3-2 van Oekraïne in een spektakelstuk, terwijl Oostenrijk met 2-0 opzij werd gezet. Een zware tegenstander heeft Oranje nog niet gehad, waardoor het nog moeilijk te pijlen is waar het team nu staat. Het team zal in ieder geval met een goed gevoel de knock-outfase in willen gaan en dan zal er gewonnen moeten worden in de Johan Cruijff Arena.

Statistieken

– Nederland staat met 6 punten op de 1e plaats in de groep
– Nederland scoorde vijfmaal in de twee groepsduels
– Nederland incasseerde in twee van de laatste vier duels een tegendoelpunt
– Nederland zal hoogstwaarschijnlijk spelers sparen tegen Noord-Macedonië
– Noord-Macedonië staat met 0 punten op de 4e plaats in de groep
– Noord-Macedonië incasseerde vijf tegendoelpunten in de laatste twee groepsduels
– Noord-Macedonië scoorde tegen Oekraïne en Oostenrijk

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.