actueel background image

Voorbeschouwing: Nederland – Gibraltar (11 oktober 2021)

11 okt 2021 | 13:24 0

Het Nederlands elftal won afgelopen vrijdag met hangen en wurgen in Letland (0-1). Oranje wist zijn kansen niet af te maken en zag vlak voor tijd nog bijna de gelijkmaker binnenvliegen. Dankzij een goede redding van Justin Bijlow kon Oranje de drie punten mee naar huis nemen. Niemand minder dan Davy Klaassen was wederom goed voor de openingstreffer, dat is al bijna geen verrassing meer. Nu wacht er een duel tegen het nietige Gibraltar. Het is voor de ploeg van Louis van Gaal de uitgelezen kans om de Oranje-supporters eens flink te gaan vermaken.

Vooruitblik

Nederland won met 0-1 van Letland en dat had een stuk eenvoudiger kunnen gaan. Oranje lijkt sowieso moeite te hebben met scoren, vooral de eerste treffer lijkt tegen de kleintjes lang op zich te wachten. Het uitduel bij Gibraltar werd met 0-7 gewonnen, maar de eerste treffer werd pas na 42 minuten gescoord. In eigen huis moet Oranje een snelle openingstreffer bewerkstelligen om er een doelpuntenfestijn van te kunnen maken. Winst voor Nederland is eigenlijk al een garantie, de vraag is alleen of de ploeg ditmaal wel meer dan zeven keer kan scoren.

Nederland aan kop in de kwalificatiegroep

Nederland wist optimaal te profiteren van het gelijkspel in de wedstrijd TurkijeNoorwegen (1-1). Oranje staat nu los van Noorwegen en heeft een voorsprong van twee punten. Dat is niet veel, waardoor er geen foutjes kunnen worden gemaakt. Kortgeleden won Oranje in eigen huis nog met 6-1 van Turkije en de fans hopen wederom op veel doelpunten. De kans is groot dat Louis van Gaal enkele reservekrachten speeltijd zal gaan gunnen. De nieuwkomer Mark Flekken zal hoogstwaarschijnlijk het doel gaan verdedigen, terwijl Noa Lang ook mag hopen op een basisplaats. Danjuma werd bij de selectie gehaald en kan debuteren. Oranje kwam in de eerste zeven kwalificatiewedstrijden tot 26 doelpunten en incasseerde pas zes tegentreffers.

Nietig Gibraltar

De kwaliteit van het nationale elftal van Gibraltar is de afgelopen jaren vooruitgegaan, maar nog altijd moet het op goede resultaten wachten. In de WK-kwalificatiegroep gingen alle zeven wedstrijden verloren. Gibraltar scoorde pas drie doelpunten en kreeg al 28 doelpunten om de oren. De laatste wedstrijd tegen Montenegro ging met 0-3 verloren, wat geen slecht resultaat is voor het kleine land. In eigen land ging het duel tegen Oranje met 0-7 verloren, maar de ploeg wist wel lang stand te houden. De vraag of dat ook in het uitduel zal gaan lukken. De uitwedstrijd bij Noorwegen eindigde in 5-1.

Statistieken

– Nederland staat op de 1e plaats in de WK-kwalificatiegroep
– Nederland won met 0-7 in Gibraltar
– Nederland is vier interlands op rij ongeslagen
– Nederland scoorde 11 doelpunten in de laatste drie interlands
– Gibraltar staat op de 6e plaats in de WK-kwalificatiegroep
– Gibraltar verloor alle WK-kwalificatieduels
– Gibraltar incasseerde minimaal drie tegendoelpunten in de laatste vier duels

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op het wk 2022 is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.