actueel background image

Voorbeschouwing: Manchester United – LASK Linz (5 augustus 2020)

05 aug 2020 | 16:20 0

Woensdagavond 5 augustus 2020 zal de UEFA Europa League worden hervat met enkele topduels. Manchester United zal om 21:00 uur aftrappen tegen het Oostenrijkse LASK Linz.

De Engelse topclub zal op Old Trafford een simpele avond beleven. Manchester United wist op bezoek bij LASK Linz al met 0-5 te winnen. In de blessuretijd van de tweede helft kwamen de bezoekers nog tweemaal tot scoren en werden de dromen van Linz kapot geschoten. Het is dan ook waarschijnlijk dat Manchester United met een B-elftal zal starten, maar zelfs dan zou het normaliter de volle winst moeten kunnen pakken.

Vooruitblik

Manchester United kan rustig achterover leunen, aangezien het een 5-0 voorsprong moet verdedigen. Het is vooralsnog onduidelijk welke elf namen er aan de start mogen verschijnen. Echter is ook het tweede elftal van de topclub een maatje te groot voor LASK Linz. De bezoekers komen wel een keer tot scoren, maar een stunt zit er zeker niet in. Wij verwachten een eenvoudige overwinning voor de thuisploeg.

Manchester United haast onverslaanbaar

Manchester United wist het seizoen in de Premier League goed af te ronden, wat grotendeels te maken had met een sterke periode. De topploeg verloor namelijk slechts één van de laatste 22 gespeelde duels. Een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat United 15 van de 22 duels won. De goede tweede seizoenshelft was ook te danken aan de aanwinst Bruno Fernandes. De Portugees nam de ploeg bij de hand en was meermaals beslissend. Echter moest Manchester United wel acht tegentreffers toestaan in de laatste vier thuiswedstrijden. Een tegendoelpunt lijkt dan ook alles behalve uitgesloten.

manchester united logo

LASK Linz speelt voor de eer

De selectie van LASK Linz heeft uitgekeken naar het uitduel bij Manchester United. Het is voor veel spelers dan ook de unieke kans om een keer te mogen spelen op Old Trafford. De Oostenrijkers moeten de eer verdedigen, aangezien een stunt vrijwel onmogelijk lijkt. LASK Linz speelde al tien duels na de coronaonderbreking, maar de duels verliepen niet naar wens. LASK Linz verloor zes van de tien wedstrijden en kon de titel niet veroveren. Dit kwam ook doordat de club tijdens de coronastop illegaal in training was met de volledige selectie en als straf zes punten in mindering kreeg.

Lask Linz logo

Statistieken

– Manchester United won 15 van de laatste 22 wedstrijden
– Manchester United verloor één van de laatste 22 wedstrijden
– Manchester United incasseerde in de laatste acht thuiswedstrijden gemiddeld twee tegendoelpunten
– In de laatste zes duels van Manchester United werden er 7,3 hoekschoppen genomen
– In acht van de laatste tien duels van United werden er minimaal drie doelpunten gescoord
– LASK Linz verloor vijf van de laatste acht officiële duels
– LASK Linz kwam 12 keer tot scoren in de laatste zes wedstrijden
– LASK Linz verloor thuis met 0-5 van Manchester United

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.