actueel background image

Voorbeschouwing: Liverpool – Crystal Palace (24 juni 2020)

24 jun 2020 | 18:08 0

Liverpool is hard op weg om de landstitel te veroveren in de Premier League. De club verspeelde voor de coronacrisis amper punten, maar moest vorig weekend genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Everton. Liverpool wist amper kansen te creëren en kwam vlak voor tijd nog goed weg toen Everton op de paal schoot. Desondanks lijkt de titel voor Liverpool een zekerheid.

beker trofee icoon

Hoewel Liverpool tegen Crystal Palace nog geen landskampioen kan worden, moet het wel wat zelfvertrouwen gaan winnen. Wij verwachten dan ook wel een thuisoverwinning. Lees verder over de vooruitblik op de wedstrijd, de vorm van de twee clubs en eerdere statistieken.

Vooruitblik

Vorig seizoen won Liverpool in eigen huis met 4-3 van Crystal Palace, terwijl de koploper eerder dit seizoen met 1-2 won bij de aankomende tegenstander. Een gemakkelijke overwinning zal het niet worden, maar Liverpool is wel de grote favoriet. Het duel zal aankomende woensdagavond om 21:15 uur worden afgetrapt. In de laatste vijf onderlinge duels kwam de aanvaller Sadio Mané in ieder duel tot scoren. Zal de doelpuntenmaker opnieuw een goaltje meepikken?

Liverpool onverslaanbaar op Anfield Road

Liverpool kan leunen op geweldige statistieken als het gaat om thuisduels. De ploeg won namelijk de laatste 22 wedstrijden op eigen terrein. Hoewel er geen enkele supporter op het tribune zal plaatsnemen, lijkt Crystal Palace een eenvoudige tegenstander. Liverpool won de laatste zes wedstrijden tegen de aankomende opponent. Gemakkelijk verliepen die wedstrijden vaak niet. In vier van de laatste vijf onderlinge duels won Liverpool met slechts één doelpunt verschil.

Crystal Palace blijft maar winnen

Crystal Palace staat momenteel op de 9e plek in de Premier League met 42 punten. De club won voor de coronastop de laatste drie duels. Vorig weekend werd er wederom gewonnen, ditmaal werd Bournemouth met 0-2 verslagen. Crystal Palace heeft al vier wedstrijden op rij geen tegendoelpunt meer te hoeven incasseren. Echter wist het op Anfield Road in 2003 voor de laatste keer de nul te houden. De laatste uitoverwinning bij Liverpool dateert uit 2017. In zes van de laatste zeven wedstrijden van Crystal Palace werd maximaal tweemaal gescoord.

Statistieken en onderlinge resultaten

– Liverpool staat op de 1e plaats met 83 punten, Crystal Palace staat op de 9e plaats met 42 punten
– Liverpool won de laatste 22 thuiswedstrijden in de Premier League
– Liverpool incasseerde zeven tegendoelpunten in de laatste zeven competitieduels
– Liverpool won de laatste vijf onderlinge duels tegen Crystal Palace
– Crystal Palace won de laatste vier wedstrijden in de Premier League
– Crystal Palace kreeg geen tegentreffer in de laatste vier duels
– Crystal Palace won in 2017 voor het laatst op bezoek bij Liverpool

Spelers kunnen wedden op een club. Wedden op de premier league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.